Minden zöldséget meglehet enni nyersen vagy van, amelyiket nem tanácsos?
Nyers kesut eleve nem lehet kapni, mind hőkezelt, amúgy a kesualma alatt leledző fura kis termés.
A legtöbb zöldség ehető nyersen. A bab ugye mérgező, pár egyéb zöldséggel együtt (amikkel kevésbé vagyok képben, mert túl szénhidrátdúsak és nem eszem őket), a padlizsánt csak a legelszántabb nyersvegánok eszik nyersen, szerintem konkrétan ehetetlen úgy. Egyes zöldségeknek állítólag jót tesz a hőkezelés (oxálsavban dús zöldségek), de persze attól még ehetők nyersen.
Nekem inkább olyan zöldségek jutnak eszembe, amik jók nyersen, de sokkal finomabbak sütve. A karfiol pl. nagyon ilyen, nyersen csak ropog, de nincs sok íze, sütve mennyei, de még főzve is jó.
Igyekszem nyersen enni a zöldségeket, de bizonyosakat nem szeretek úgy, vagy csak picit tudok bevinni olyan módon (pl. fejeskáposztából csak pár falat megy nyersen). Több nyersvegán receptet kéne használnom, a salátákat nem szeretem. Pedig ki akarom hozni a legtöbb élményt és tápanyagot a zöldségekből és sokuknál erre a nyers forma a jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!