A vegák miért esznek műkolbászt, meg műsajtot?
Nagyon kevesen esznek szerintem. Én 13 éve vagyok vegetáriánus, alig találkoztam pár emberrel, aki ilyesmit fogyasztott volna. A többségük ezek közül is orvos vagy dietetikus javaslatára hagyta el a húst, és hiányzott nekik az íze.
Sosem értettem én sem, ki veszi neg ezeket a förtelmeket..
Sajnálom azt, aki szerint a hús ízetlen... A bolti és sok termelői az, de a jó hús nagyon, nagyon finom. Az ízetlen húst lehet fűszerezni, só- és fűszerízű lesz, akkor már használhatnánk cukkinit is, annak legalább van íze magától :D Nem sok, de van és igen finom.
A műhúsok nem húsízűek, egyszer már muszáj volt kipróbálnom az egyiket, olyan rossz ételt azóta sem ettem (nem is értem, a növények finomak. mit ronthattak el benne?)... Én sem értem őket. De az is röhejes, amikor kötözött sonkát építenek növényekből... Műtojássl, ami kurkumás szója...
Amikor sok évig vega voltam, sosem ettem műhúst. De szóját is max. évi egyszer, mert humoros volt a textúrája, csak annyira ízetlen a szerencsétlen s most már tudom, hogy nem is célszerű enni ilyesmit.
Ahogy már írták, van, aki szeretne húst enni, de egészségügyi okokból eltiltották vagy efféle. Én személy szerint mindig szerettem a házi disznótorost, csak vegaként ugye nem ettem olyat. De ez nem fájt, jókat ettem én anélkül is. S még egy jobbféle bolti hús is csalódás lett volna, nemhogy egy beízesített búzaizé.
Viszont a műsajt lehet jó :) Én eszem normál sajtot, de úgy évi egyszer műsajtot is készítek, mert poénos és finom. Sajtra speciel egyáltalán nem hasonlít egyik sem (vannak zöldségesek és olajos magvasak), nem annak eszem. Nem is nevezem (mű)sajtnak... Hisz nem az.
Egy csomó ilyen ételem van. Műizé, ami nem hasonlít az eredetire, de finom, akkor is, ha az eredetit meg nem enném, mert nem szeretem. Ezekkel nincs bajom, csak a már említett ál kötözött sonkákkal, nekem kissé szánalmas már az, de aki ilyenekkel akar játszani, hát tegye.
A műsajt az milyen? A tofura gondolsz? Mert az nem sajt, csak úgy mondom...
Egyszer volt már hasonló kérdés, abban olyasmi volt, hogy miért eszünk (a vegák) gombapörköltet és zöldségfasírtot, mert az állítólag a húsételeknek fenntartott név és nem szabad megszentségteleníteni ilyen alapanyagokkal.
Vannak ételek, amik sajt állagúak de nem tejből vannak. Ezek nem MŰsajtok. Vannak kolbász alakú ételek növényi alapanyagból, de ezek nem MŰkolbászok. Nem is próbálnak húsízűek lenni.
De ha neadjisten valakinek kedve lenne ezeket enni, hát az pont nem a Te dolgod, kedves kérdező.
Kérdezhetném:
A ......-k miért esznek mű ízfokozókat, tartósítókat és színezékeket? Miért nem maradnak a természetes ételeknél?
Kedves kérdező.
Amiatt esznek műkolbászt, ami miatt te is teszel a fejes salátára sót, meg ecetet, és cukrot is. Te miért nem fűízüen eszed a salátát?
Szó nincs arról, hogy természetes ételeket akarna enni. A hús is természetes étel, nem? Ha tetszik egy vegának a kolbász íze, akkor kolbászízű rudat eszik és kész. Miért ekkora égbekiáltó probléma ez neked?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!