Milyen vegatáriánus vagyok, ha néha eszem csirkét, de halat nem?
Semmilyen. Olyan, hogy szemivegetáriánus NEM LÉTEZIK, ez a fogalom egy oximoron.
Értsd: "semi" = fél, félig
Vegetáriánus: nem fogyaszt olyan termékeket, amelyek egy állat halálából, leöléséből származnak (hús, zselé, stb.).
Ez a kettő szerinted hogy fér meg egymás mellett?
Aki halat, csirkét, vagy bármilyen hústerméket fogyaszt az NEM VEGETÁRIÁNUS. Se félig, se háromnegyedig, se 2/3 részt.
Flexitarianizmus
A Flexitarian vagy szemi-vegetarianizmusnak is nevezett életmódot nem mindenki sorolja a hagyományos vegetáriánus típusok közé, hiszen a követői halat és alkalmanként baromfit is esznek.
Válogatós vagy.
Nincs közöd semmiféle vegetáriánus étrendhez.
Közöd nincs a vegetariánizmushoz.
Én havi egyszer eszem húst, többnyire lazacot. Tehát nem vagyok vega, bár elég közel állok hozzá (majdnem vegának tartom az étrendemet, mert a legtöbb napom vega, de attól még nyilván nem vagyok vega, hisz eszem húst. ha havi 1 aprócska szardíniát ennék, akkor se lennék vega), hozzáállásom is inkább a vegákéhoz áll közelebb, igaz, jópár évig voltam ovo-lakto vega, rendesen, nem ilyen fura módon, hogy "állati tetemeket eszem, de azért én mégis vega vagyok". Olyan NINCS. Ha egy csomó értetlen ember azt akarja, akkor sem.
Semmilyen.
Te csak finnyás vagy.
Ezt egyébként nem is értem. Menő vegának lenni, hogy a húsevők is azok akarnak lenni névleg? :D Komolyan fura, rengeteg ilyen emberrel találkoztam már. Egyesek pedig kijelentik, hogy ők tulajdonképpen vegánok. Tojást mondjuk esznek, de mit tesz az?
Van mindenevő, aki sok húst eszik s van, aki keveset. Van, aki csak disznót, van, aki csak tengeri herkentyűt, de lehet olyan is, aki csak sült cserebogarat. S egyik sem vega, de ez miért baj?
Láttam már olyat, aki csak csirkét és szalámit evett és be akarta magát sorolni a vegák közé...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!