Szeretnék vega lenni, mert nem bírom megemészteni (főleg a vörös) húsféléket, de félek, hogy hiánybetegségek alakulhatnak ki nálam. De ha a csirkét és halat továbbra is fogyasztok, azokkal pótolhatom a vörös húsokat?
Figyelt kérdés
2009. szept. 26. 19:57
2/8 A kérdező kommentje:
Nem tudom,talán a gyomorsavammal van valami,de kiskorom óta így van.Napokig székrekedésem van,rossz a közérzetem,úgy érzem magam,mint egy eldugult lefolyó:)
18 éves vagyok,tesileg abszolút fejlett(180 cm/76 kg) úgy döntöttem nem várok tovább. Legszívesebben a csirkét meg a halat is elhagynám,de lány vagyok,és úgy tudom,hogy a menstruáció/terhesség miatt még kockázatosabb ez az életmód.
Szóval akkor lehet problémám,vagy sem?
2009. szept. 26. 20:19
3/8 anonim válasza:
Egyáltalán nem létkérdés vöröshúst enni, ha csirkét és halat eszel.
4/8 anonim válasza:
ha csirkét és halat eszel, akkor nyugodtan elhagyhatod vörös húsokat.
Ha viszont egyáltalán nem eszel húst, de egyéb állati eredetű kaját igen (pl tojást) akkor B12-vitamint kell szedned. De ennyi.
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!:)
2009. szept. 27. 10:23
6/8 anonim válasza:
én például vegetáriánus vagyok, egyáltalán nem eszem már kb. 2 éve húst, és nem nagyon észleltem semmi hátrányát. :) azon kívül hogy a családom többi tagja folyton húst eszik, és sosincs más kaja szinte.. :DDDD
7/8 anonim válasza:
Én 12 éve vagyok vega. Egyetlen falat húst sem ettem azóta. Közben legalább 10x voltam kivizsgáláson, teljes vérképen és minden leletem tökéletes. A szervezeted tudaj, hogy mire van szüksége. Mindig csak azt és annyit egyél, ami jólesik. Valószínüleg "A" vércsoportú vagy. Ők nem igénylik a húst. Ügyel a hús nélküli kiegyensúlyozott táplálkozásra. Esetleg szerezd be az AB0 vércsoport diéta című könyvet.
8/8 anonim válasza:
egyél embert. az öregek húsa nagyon finom, pl én megettem a nagyimat. a kisbabáké viszont nagyon jól emészthető. (tapasztalat!!!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!