Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Kell-e a húsmentes étrendhez...

Kell-e a húsmentes étrendhez vitaminokat, táplálékkiegészítőket szedni?

Figyelt kérdés
2015. máj. 8. 18:24
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
19%
2-3 cég...na kérsz. Akkor szerintem itt akár be is fejezhetjük a vitát, Mielőtt elkezdenénk. Olvass kicsit utána annak, hogy hány gyártó ltezik, ebből mennyinek van köze gyógyszergyárhoz, a gyógyszergyártók által összehányt tessék-lássék vitaminok mire jók és egyáltalán miért gyártják. Aztán majd utána esetleg lesz miről beszélnünk.
2015. máj. 14. 09:08
 22/29 anonim ***** válasza:
67%

Inkább neked kellene utánanézni. Azt írtam 2-3 nagyvállalat/konszern. És persze te azt hiszed rengeteg gyártó van, de valójában nem, mert ezek csak a leányvállalataik az előbb említett cégeknek, de a szálakat valójában ők mozgatják.

De akármit is írsz, a lényeg, hogy nincs szükség vegetáriánusként semmilyen vitaminra, ha az ember változatosan táplálkozik hozzájut mindenhez természetes úton.

2015. máj. 14. 10:29
 23/29 anonim ***** válasza:
19%
"De akármit is írsz, a lényeg, hogy nincs szükség vegetáriánusként semmilyen vitaminra, ha az ember változatosan táplálkozik hozzájut mindenhez természetes úton." Ja, hogy téged nem is a valóság érdekel, csak szeretsz ellentmondani? Hát akkor még egy okkal több, hogy befejezzük a vitát, mielőtt elkezdtük volna.
2015. máj. 14. 10:43
 24/29 anonim ***** válasza:
67%

Miről beszélsz? Azért írtam, hogy "a lényeg", mert a feltett kérdés nem a vitamingyártókra irányul, hanem a vegetáriánus életmódban a vitaminpótlásra. Erre írtam a választ, miszerint ha odafigyel a változatos táplálkozásra, akkor nem kell kiegészítőket szedni. Jó pár év vegetáriánus majd vegán életmód után van rálátásom. (Te vegetáriánus vagy, ha már választ írtál ide?)

A vegán életmód nagyobb odafigyelést igényel, hogy biztos mindenhez hozzájussunk, de általában ott is elég, ha csak a B12-t pótolja az ember.

A továbbiakban a veled folytatott időpocsékoló diskurzust befejeztem. Ha jobban érzed magad tőle, akkor vedd úgy, hogy te nyertél. LOL.

2015. máj. 14. 14:49
 25/29 anonim ***** válasza:
19%
Eddig sem kért meg senki arra, hogy velem pocsékold az idődet....ööö...hogy is írtad..? LOL
2015. máj. 14. 14:56
 26/29 anonim válasza:
7%
Úgy látom, itt az a primitív szokás dívik, hogy aki a vitaminokat javasolja, azt lepontozzák. Hát, akkor pontot fogok veszíteni: Vitamint mindenkinek szednie kellene. Méghozzá a "napi javasolt bevitel" sokszorosát! Étkezéssel lehetetlen a szükséges mennyiséget bevinni.
2015. máj. 14. 19:00
 27/29 anonim ***** válasza:
31%
Én ezen a lepontozlak, mert utállak hozzáálláson csak röhögni tudok. Nézd meg, hány nagyokos életképtelen pontozott le engem is. Szegénykéim, ennél több örömük sose legyen! :) Hajrá gyerekek, cél a nulla! Magatokat minősítitek vele, de attól még nem lesz igazatok. ;)
2015. máj. 14. 20:22
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

26-os: Miért kellene vitamint szedni? A gyümölcsökkel a természet tökéletesen ellátott minket a szükséges vitaminokkal, ha nem így lenne, már évezredekkel ezelőtt kihalt volna az emberiség.

Az emberré válás az evolúció során akkor kezdődött el, amikor az első ember két lábra ágaskodott és nyújtogatta a kezét, hogy elérhesse a gyümölcsöt a fáról. Vagy amikor csonthéjas gyümölcsöt talált, és utána valami kemény tárgyat keresett, hogy könnyebben fel tudja törni a héjat a magjáért. Ezek a dolgok épp a napokban jutott eszembe. :) Ha az ember úgy döntött volna hogy inkább ragadozóvá válik, négy lábra ereszkedett volna, hogy gyorsabban fusson és hegyes fogai alakultak volna ki, hogy eltéphesse a húst.

2015. máj. 14. 20:53
 29/29 anonim ***** válasza:

Bár nem engem szólítottál meg, de azért válaszolok:

Először is azért kell vitamin, mert mint mondtam már korábban, nincs az az emberi gyomor, amelyik képes eltüntetni nyolc-tíz kilónyi zöldséget egy nap. Amit te ilyen módon beviszel, az egyre elegendő: hogy elkerüld a hiánybetegségek kialakulását. De a hiánybetegség éppenhogy elkerülése és a minőségi élet közt ku... nagy a különbség!

A másik: egy ma megtermelt zöldség vitamintartalma töredéke egy 40-50 évvel ezelőttinek. Ehhez nem kell ám nagyon mélyre ásni, az MTA is közzétett erről egy tanulmányt, megtalálható a neten.

Ami pedig a zöldségzabálók klasszikus elméletét illeti, nem ártott volna tanulni némi biológiát. Ugyanis ha annyira növényevők lennénk és a kérődzésre rendezkedett volna be a fogazatunk, akkor olyan szerkezetű fogazatunk lenne, mint a szarvasmarhának, csak hogy egy példát mondjak. DE ugyebár ez nyilvánvaló, hogy a fogazatunk nem ilyen felépítésű, ugyanakkor azt tudjuk, hogy az evolúció során az ember elég nagy átalakuláson ment keresztül. Vess egy pillantást a tükörben a kis vámpírszerű szemfogaidra és gondolkozz el, hogy vajon miért ilyen! Azért, mert zöldségzabálásra rendezkedtünk be..hát persze...

De egyébként ne keverjük a két témakört! Arról volt szó, hogy vitaminra mindenkinek szüksége van, nem a vega életvitel ellen akartam szónokolni. Ha valaki önszántából kérődzik, hát tegye, nekem semmi közöm hozzá.

Ami tehát zöldségből, gyümölcsből kinyerhető, az a hiánybetegség elkerülésére elég, másra nem. Sokkal nagyobb mennyiséget kellene ahhoz bevinni, hogy a szervezetet olyan állapotban lehessen tartani, ami már arra is elég, hogy egészségesen és hosszú távon működjön, betegség nélkül! Csak súgok: húsz éve szedek olyan mennyiségű vitamint, amit a megvezetett halandók megadózisnak, meg veszélyesen soknak szoktak titulálni.

Nagyságrendekkel fittebb vagyok a korosztályom tagjainál, a fiatalabb koromban tapasztalt magas vérnyomásom megszűnt, és 20 éve engem orvos legfeljebb az utcán látott, ha szembejött velem. Emberek közt dolgozom, de az influenzajárványokat is oltás és megbetegedés nélkül vészelem át, és jókat mosolygok a "vesekövet okoz a c vitamin" című orbitális sületlenségen is.

Ennyit óhajtottam elmondani neked és a szorgos lepontozóbajnokoknak is. :)

2015. máj. 14. 23:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!