Tippek, tanácsok húsmentes diéta ügyben?
Figyelt kérdés
Sajnos húsmentes diétát kell folytatnom de mivel mindig is húst ettem, nem tudom mik a szabályok amiket be kell tartani. Gondolom a hússal bevitt fontos elemeket pótolni kell valamivel és az étrendemet nem egyszerűen cserélhetem le húsról salátára. Tudnátok tippeket adni? Valamiféle tanácsokat, hogy hogyan étkezzek anélkül húsmentesen hogy valami bajom legyen.2010. febr. 2. 13:49
1/5 anonim válasza:
Miért kell húsmentesen étkezned? Ha gondolod, írj privátban, tudok segíteni.
2/5 anonim válasza:
Nem egészséges hosszú távon a húsfogyasztás mellőzése,mert később hajlamos lehetsz bármilyen betegségre.
3/5 anonim válasza:
Nem muszály elhagynod a hús fogyasztását,rakj bele több zöldséget esetleg.
4/5 anonim válasza:
Előzőeknek: ha nem ehet húst, annak valószínűleg oka van...
A hús elhagyásánál a főbb problémák tudtommal a fehérje illetve néhány vitamin, ásványi anyag (B12, D, kalcium, vas) hiánya. Ezek nem nagyon érdekesek, ha állati fehérjét egyébként ehetsz (tojás, tejtermékek). Ha nem, akkor a növényi fehérjék, főleg egymást kiegészítve (pl. hüvelyesek-gabona) jó fehérjeforrások. A többi anyagra keress rá, hosszú lenne itt leírni na meg nem is vagyok szakértő :P Ez a cikk elég röviden és érthetően ír a témáról szerintem: [link]
Nem túl részletes, de ennek nyomán utána tudsz nézni, hogy mire kell figyelned.
5/5 A kérdező kommentje:
Sajnos a húst vagy 2-3 hónapig muszáj elhagynom, ettől eltérni nem nagyon tudok. Elméletileg tojást, tejterméket, és halat ehetek. A linket köszönöm, hasznos cikk, segített.
2010. febr. 2. 20:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!