Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A szívem vágyik a hús után,...

A szívem vágyik a hús után, de az agyam ellenzi a halott állatok megevését! Mit tegyek?!

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék vegetáriánus lenni, de egyszerűen ha megérzem a makaróni illatát vagy a sajtbueger ízére gondolok, nem tudok úgy tekinteni rájuk, mint egy állat húsára. Pedig teljes szívemből ellenezném a dolgot, de nem megy. :( Mit tegyek? :O
2014. okt. 16. 17:04
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy nagyon jó daralthus-helyettesito a gomba! Isteni hortobágyi palacsintát, lasagnet lehet csinálni. Kedvenceim:)
2014. okt. 20. 15:41
 32/37 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen megértelek, mert én is hagyományos, magyaros ételeket szerető vagyok, viszont a vegaság tökéletesen megoldható. Eszek hamburgert, hot-dogot, makarónit, lasagnet, töltött káposztát, pörköltöt, fasírtot, kolbászos rakott krumplit, sülteket, "sonkát" tormával, pecsenyezsíros kenyeret, igazándiból nincs olyan kaja amire nincs valami növényi fehérjekészítmény amivel a hús teljesen kiváltható. Ilyenekből tényleg mindent meg tudsz főzni amihez hús kellene:

[link]

2014. okt. 21. 22:20
 33/37 anonim ***** válasza:

Kérdező, nézd végig TELJESEN VÉGIG ezt a filmet https://www.youtube.com/watch?v=whxjxOe448s

Nekem ez adta évekkel ezelőtt a kezdő lökést, és azóta egy falat húst sem ettem. Eleinte még a megszokás miatt hiányzott, de pár hónap múlva már nem is hiányzott. Már nem is tudnám elképzelni, hogy húst egyek, mert nem akarok a részese lenni az állatok szenvedésének. Húst nem muszáj ennünk.

2014. okt. 23. 20:24
 34/37 anonim ***** válasza:
100%

Jaj de buta vagy, utolsó... uram isten... Tájékozódj már a növények, olajos magvak ásványi-anyag tartalmáról, te majom! Aztán magyarázz!

(kis segítség: a lenmag a LEGJOBB omega-zsírsavak forrása, a húsban lévő vas pedig rosszabb felszívódású, mint a növényekben található..)

2014. okt. 30. 19:35
 35/37 anonim ***** válasza:
100%
Ja most látom, paleós vagy. Nincs semmilyen kérdésem, dögölj bele a sok zsírba és húsba!:D
2014. okt. 30. 19:36
 36/37 A kérdező kommentje:

Köszönöm a film linkjét, holnap megnézem! :)

Valóban, a megszokás nagy gond nálam is, de igyekszem. Az elmúlt hetekben jelentőaen csökkentettem a hús mennyiségét, és a héten ha jól emlékszem, nem ettem egy falatot sem.

Igyekszem emlékeztetni magam, hogy a hús nem étel, hanem egy halott állatdarab, és ha helyesen döntök, nem kell miattam meghalnia egy állatnak sem.

Igyekszem úrrá lenni magamon, mert egy élet fontosabb, mint az étvágyam kielégítése. Idővel minden jobb lesz! :)

2014. nov. 15. 01:22
 37/37 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam végig az előző hozzászólásokat, gondolom vita volt nagyrészt és sárdobálás..

Most lesz 3 éve hogy vega vagyok, amiatt nem eszek húst, mert nem tetszik a nagyüzemi állattartás, az állatok életkörülményei és halála. Külföldön élek, szóval itt nincs is "jó falusi kolbász" meg hasonlók. DE ha Mo-on élnék sem enném már meg, mert én magam nem vágnám el a tyúk nyakát vagy nem szúrnám meg a disznót. Más se tegye helyettem.

Vannak ételek, amiket alkalmanként kifejezetten megkívánok, hiszen előtte 25 évig ettem húst, heti 1-2 alkalommal. Fel tudom idézni a kolbász illatát, vagy a rántotthús ízét. Ráadásul vendéglátásban dolgozom, napi szintem több száz sült húst látok, érzem az illatát.

És szeretem az illatát, nem undorít vagy ilyesmi. De nem enném meg.

Halat ettem úgy évi 2-3 alkalommal, de már arra se visz rá a lélek, látva, hogyan halásszák le őket...

A kérdés, hogy te mennyire állsz készen arra, hogy elhagyd a húsokat? Jelenleg mekkora részét teszi ki a táplálkozásodnak a zöldség/gyümölcs/tejtermék? Ha nem vagy következetes és titkon a sajtburgerre vágysz, akkor nem is fog menni.

2014. dec. 11. 22:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!