Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A szívem vágyik a hús után,...

A szívem vágyik a hús után, de az agyam ellenzi a halott állatok megevését! Mit tegyek?!

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék vegetáriánus lenni, de egyszerűen ha megérzem a makaróni illatát vagy a sajtbueger ízére gondolok, nem tudok úgy tekinteni rájuk, mint egy állat húsára. Pedig teljes szívemből ellenezném a dolgot, de nem megy. :( Mit tegyek? :O
2014. okt. 16. 17:04
1 2 3 4
 21/37 t_GaRami_a ***** válasza:
0%

Nem rólad beszéltem, hanem a vegákról, de hidd el, hogy amit te eszel az is ugyanúgy összekeveredik a gyomrodban, és ott rohad. Még egyszer mondom, senkire nem erőszakolok semmit, csak az igazat mondom.

18-as gondolom nekem írtad. Lehet jobban ért bizonyos dolgokhoz ez az ipse, és valóban lehet, hogy rosszul bánnak az állatokkal, de ha nem tennék, akkor nekünk kéne vadászni. Az állatok, azért születnek, hogy még szülessenek további állatok a saját fajukból. És bizony így megy a nagyobb a kisebbet eszi. És mivel mi vagyunk a legnagyobbak, mi esszük a kisebbet.

Mókust valóban nem tudok nyersen enni, de szükségem van rá. Nem tudom miről beszél a pali, a fehérje nagyon fontos tápanyagforrás. Hogy a viharba törik el jobban annak a keze, aki eszi? Ez butaság, tudom nem hisztek nekem, de megettétek ennek a csávónak a dumáját. Nem kell mindennek bedőlni. Még egyszer hangsúlyozom, nem akarok, nektek rosszat, nem kötekedni akarok, csak jót.

2014. okt. 16. 21:35
 22/37 anonim ***** válasza:
82%

Jól elvagytok :) Amúgy én egyszerre állok közel a vegasághoz és a paleóhoz (a vegasághoz közelebb, de a ketóhoz a legközelebb, éljen a zsír! :D speciel a növényit és a tojásban levőt eszem, de sosem szólok be senkinek, aki jóféle házi disznót és lazacot tol, mmm, az nekem is menne). A rothadáshoz nem tudok hozzászólni, szerintem is minden szerves anyag képes rothadni, az ember pedig már bemutatta a különböző helyen élő csoportjaival, hogy szinte csak állaton és szinte vagy teljesen csak növényen is elvan. A fő, hogy bevigyük a szükséges tápanyagokat. Hús nem kell, tej nem kell. Fehérje kell, minden eszenciális aminosavból megfelelő mennyiség, de ehhez nem kell állatot enni.

S igenis vannak szintet, ahol azt mondom, hogy inkább nem eszem meg az adott dolgot, elvagyok nélküle. Lehet, hogy korlátozom magam és kicsit bonyolítom az életem, de nekem így a jobb. Ha húst eszem, akkor felőlem mondhatják a bigott vegák, hogy gyilkos vagyok, simán vállalom, végülis tény, de a nagyüzemi állattartás már sok az én lelkemnek. Persze nekem könnyű, mindig a növényeket szerettem jobban. A húst evőkkel nem szokott bajom lenni, csak az nem tetszik, amikor előadják, hogy kell és erre születtek és semmit sem tudunk változtatni... Legyünk már tökösek és nézzünk szembe az igazsággal, ne kenjük el a dolgokat...

2014. okt. 16. 22:19
 23/37 t_GaRami_a ***** válasza:
Na végre valaki.
2014. okt. 16. 22:32
 24/37 anonim ***** válasza:
0%

Egyszerű.

A vegások mentális problémákkal küzdenek.

Fordulj szakorvoshoz.

2014. okt. 17. 02:26
 25/37 anonim ***** válasza:
67%

A párommal együtt élünk, szóval mindig én főzök magunkra. Amikor valami húsos ételt főzök a lábosban, olyan fura az illata, meg maga a gondolat, hogy egy "hulla" fő a tűzön. Amikor filézem a csirkemellet, már az is fura, hiszen az jut eszembe, hogy ugyanilyen lenne, ha az utcán elhullott galambnak esnék neki egy késsel.

Leírva ez nagyon hülyeségnek tűnik, de egy részem kissé viszolyog ettől a hústémától, persze, megfőve (ahogy írtad, makaróniba, pörköltnek, lasagne-nak, sült húsnak, egyéb) pedig simán megeszem, de valahogy mégis felüdülés pl. gyümölcslevest, salátát, könnyedebb zöldséges vagy gyümölcsös ételeket vagy ovo-lakto vegetáriánus ételeket fogyasztani.

Már arra is gondoltam, hogy talán ez egy jelzés a szervezetemtől, hogy "nem esik jól neki", hiszen savasít meg elvileg a belekben is csak rothad és nem emésztődik meg rendesen, persze ez lehet hülyeség, ahány ember, annyi félét mondanak a húsfogyasztásról, de valahogy ez is eszembe jutott. Talán neked is valami jelzés lehet a szervezetedtől, jobban esik neki a zöldség és a gyümölcs, ezt sajnos csak te érezheted.

2014. okt. 17. 12:08
 26/37 anonim válasza:
18%
Edd meg nyugodtan, ezeknek a húsoknak nagyrészt már semmi közük az igazi állat húsához, csak egy mű hulladék.
2014. okt. 17. 12:13
 27/37 anonim válasza:
0%
28 ebben nagyon is igazad van!! a McDonald's is a saját laboratoriumukba állitja elö a húst és a zsömlét is meg a sajtott meg mindent majdnem meg se tud romlani mert nemis élelmiszer..
2014. okt. 17. 14:43
 28/37 anonim ***** válasza:

Ha vágysz utána, akkor egyed... Erre mi mást mondjak vegaként?

Én már a szagától is rosszul vagyok. Kb fél évig émelyegtem mindig, amikor húsos kaja volt, pedig a vegaságra gondolni se mertem, zöldségutálóként. Aztán egyik napról a másikra annyira undorodtam tőle, hogy kihánytam minden falatot..

Szerintem aki vágyik utána, az egye. Egyik húspótló sem olyan, mint a hús, hiába mondják. Mondjuk én csak a hús felhasználhatóságát pótolom (brassóit ehetek vegaként így), az íze nem kell.

2014. okt. 17. 20:29
 29/37 anonim ***** válasza:
100%

"elmegyek egy vega étterembe, és megkósolom, mennyire jól tudják elkészíteni a kedvenceimet hús nélkül."

Hacsak nem valami brutálisan jó az a vega étterem, én ezt a verziót hanyagolnám és inkább saját receptekkel kísérleteznék a saját ízlésem szerint. Érdekes, többnyire olyan kajákat írtál, ami nekem abszolút nem hiányzik.

Töltött paprika: [link]

Az olaszos paradicsomos tészta szószok meg tök jól elvannak hús nélkül pl. gombával, de unokatesóm csinált már sütőtököset is. Vega fasírt, hamburger meg millió egy kering a neten.

Az is bevált nekem, amit előttem már írt valaki: minél több új ízt, új ételt megismerni. Így lett sok új kedvencem, tehát van egy csomó kaja, amire a hús mellett még rá vagyok pörögve. (Ezek közül a kedvenceim: vega chilis bab - a család nem vega tagjai is imádják, vöröslencsés muszaka, török rakott krumpli, meg a legtöbb észak-indiai kaja).

Esetleg kipróbálhatnál valami kamu húst: nekem a szejtánhoz volt már szerencsém, egészen meggyőző volt és elvileg milánóihoz is jól megy.

Fikázás elkerülése végett NEM vagyok vega. Csak amikor tudom, kerülöm a húsevést, vagy ha már muszáj, akkor igyekszem normálisan tartott állat húsát enni (az egy dolog, hogy meghalnak, na de mi van előtte?!).

2014. okt. 20. 11:09
 30/37 anonim ***** válasza:

No igen, a vega fasírtok nagyon jók tudnak lenni. A fasírtban a magyaros fűszerezést szeretem, zöldségimádó vagyok, úgyhogy nekem teljesen jó a vega verzió. Csak szóját vagy gabonát ne vigyenek a közelébe. Zöldség, olajos mag, legjobb. Még nyersvegán verzióban is van egészen kiváló...

Hm, nekem sosem volt gond kihagyni egyik vagy másik táplálékcsoportot, elég kreatívak az emberek (valamelyest én is), egészen új és a régiek szerepét pótló ételeket lehet enni. Néha még az íz is hasonló, a fűszerek miatt, de alapvetően a húst, a krumplit, a rizst, a sajtot, a mézet és a többit nem lehet pótolni és kész. Ez önmagában nem baj, lehet enni mást. Csak kicsit furán szoktam nézni azokra, akik leírják a paleo blogjukon, hogy de ez pont olyan, mint a krumpli... Csak a krumpli olyan, mint a krumpli. Lehet helyettesíteni valamivel, amitől más, de jó étel születik, de ízre nem lesz olyan. No, a húst még nehezebb imitálni, csak az ízetleneket könnyű, fűszer és kész. De semminek a világon nincs még olyan íze, mint egy jó házi disznótorosnak. Ez ilyen.

Sokan a gabonakenyér hiányán rökönyödnek meg nálam. Pedig azt ugyanolyan könnyű volt elhagynom, mint a húst vagy a tejet.

2014. okt. 20. 14:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!