Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti megsütitek a tojásban a...

Ti megsütitek a tojásban a halott kiscsirkét, vagy előtte kihalásszátok belőle?

Figyelt kérdés
Arra a kezdetleges kis akármire gondolok,ami ott úszik a tojássárgájában.Ha megeszi valaki,attól lehet valami baja?

2012. febr. 18. 19:01
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Sztem semmi baja nem lehet annak aki megeszi. Biztos nem mindíg veszi észre az ember
2012. febr. 18. 19:08
 2/15 anonim ***** válasza:
14%
Ha a balut-ra gondolsz, akkor azt főzni szokták. (Bár rendszerint kacsaembrióból.)
2012. febr. 18. 19:09
 3/15 anonim ***** válasza:
14%
sperma, néha embrió, semmi bajod nem lesz tőle, csőrét kerüld
2012. febr. 18. 19:09
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Az a valami NEM halott kiscibe, hanem csak a petesejt. Attól függöen, hogy mennyire friss a tojás, vagy látszik, vagy alig. Kiszedegetni értelmetlen dolog, és senkinek sem lesz semmi baja, ha megeszi.

Mellékesen a mostanában kapható tojásokban már csak azért sem lehet semmilyem kiscsibe, mert ahhoz meg kellene a tyúkot termékenyiteni, és a mai tyúkok életükben nem találkoznak kakassal, anélkül meg nem megy.

2012. febr. 18. 19:10
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Az a jégzsinór, ami nem egyenlő a kiscsirkével.
2012. febr. 18. 19:12
 6/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat:DEgy ilyen fehér valamiről van szó,ami ott van a sárgájában.Én mindig kiszedem.Amúgy mamámnak vannak tyúkjai,van kakas is,tőle kapjuk a tojásokat.Úgyhogy nem lehetetlen,hogy ott valami ki akart fejlődni.
2012. febr. 18. 19:19
 7/15 anonim ***** válasza:
84%

Csak 1 perc google...

te a jégzsinórra gondolsz sztem.

A jégzsinór a tojás része, amely a szűkületben keletkezik és a méhben alakul ki véglegesen. A sárgájára lazán fekszik, a képződő fehérjébe nyúlik, miközben a tojás a petevezetőben tovahaladva tengelye körül is forog. Így hozza létre a zsinórszerűen összesodródó jégzsinórt.

2012. febr. 18. 19:22
 8/15 A kérdező kommentje:
Azaz:)
2012. febr. 18. 19:41
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként lehet benne "kiscsirke" is (ahogy fogalmazod, mondjuk én is így hívom, de attól az még csak kezdemény), ami nem a jégzsinór, hanem egy pirosas barnás kis cucc, ami ha nagyon pici, max 1 mm átmérőjű, akkor nem foglalkozom vele, ha annál nagyobb, akkor kiveszem belőle. Nálunk van kakas is, ezért előfordul, hogy van a tojásban "kiscsirke"-kezdemény.
2012. febr. 18. 20:01
 10/15 A kérdező kommentje:
Én most feltörtem egy tojást és volt benne egy kicsit nagyobb kiscsirke.Azt hiszem,ki tudtam venni a fejlődő gerincét meg a fejét.Bár lehet,ez már túlzás,de akkor is úgy nézett ki.1mm-nél szerintem nagyobb volt.
2012. febr. 18. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!