Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti megsütitek a tojásban a...

Ti megsütitek a tojásban a halott kiscsirkét, vagy előtte kihalásszátok belőle?

Figyelt kérdés
Arra a kezdetleges kis akármire gondolok,ami ott úszik a tojássárgájában.Ha megeszi valaki,attól lehet valami baja?

2012. febr. 18. 19:01
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
:) figyelj már, ha csak szerinted volt nagyobb 1 mm-nél (tehát bizonytalan vagy ezt illetően), akkor mégis, a gerincét és a fejét hogyan tudtad volna felismerni? 1 mm elég pici ehhez, hozzátéve, hogy a kiscsirke sejtjei feltehetően ekkor még nem differenciálódtak... vagy mindketten egészen másról beszélünk
2012. febr. 18. 23:56
 12/15 anonim ***** válasza:
Eddig én is azthittem, hogy az kiscsirke, és mindig kipiszkáltam, de akkor most tájékozódtam. :)
2012. febr. 19. 01:41
 13/15 A kérdező kommentje:
23.56 Azért,mert volt benne egy 1mm-es kis bogyó,amiből kinyúlt egy fehér valami,ami szilárd volt.És voltak benne pirosas vérpacák,aprók.
2012. febr. 19. 19:59
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Na, akkor összefoglalom:

1. az a fehér csavarodott fonalszerű izé nem sperma, hanem jégzsinór. Arra szolgál, hogy a sárgáját a tojás közepén tartsa. Ha ez megsérül, nem lesz belőle csirke. Szóval ha felrázod a tojást, abból 100 hogy nem kel ki semmi.

2. az a piros pötty, ami nem minden tojásban van, nyugodtan lehet fogyasztani. Kajában nem lehet észrevenni, íze sincs. Azért ha tojásfehérjés habot csinálok, akkor kiveszem, mert abban már látszik, és nem túl guszta.

És ez még nagyon távol áll az embriótól.

3. ha koplett embriót talál valaki, az fúj! és kidobnám az egész tojást. Mivel már elkezdett fejlődni benne az élet, bizonyos anyagok elkezdtek felhasználódni, illetve néhány nem oda illő dolog meg termelődni. Én biztos nem enném meg.

Szerintem a kérdező a 2. gondolt, attól az égvilágon semmi bajod nem lesz, ha megeszed.

2012. febr. 21. 12:49
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszi:)Bár attól még én kihalászom ezeket,mert félek,hogy ropogni fog és fúj.
2012. febr. 21. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!