Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A szívem vágyik a hús után,...

A szívem vágyik a hús után, de az agyam ellenzi a halott állatok megevését! Mit tegyek?!

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék vegetáriánus lenni, de egyszerűen ha megérzem a makaróni illatát vagy a sajtbueger ízére gondolok, nem tudok úgy tekinteni rájuk, mint egy állat húsára. Pedig teljes szívemből ellenezném a dolgot, de nem megy. :( Mit tegyek? :O
2014. okt. 16. 17:04
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:
Miért egyek grillcsirkét és halat, ha az ellen nem csak az eszem, de a szívem ia tiltakozik? :D
2014. okt. 16. 18:08
 12/37 anonim ***** válasza:
83%

Ezeket az ételeket, amiket felsoroltál ("hamburger, gyros, töltött káposzta, töltött paprika, fasírt, makaróni, rizses hús. Egyelőre ennyi, meg talán a rántott hús") vegán változatban mind el tudom készíteni, kivéve a rizses húst és a rántott húst. A rizses hús még mehetne, szejtánnal, végülis láttam már ilyet, de még nem csináltam soha. A rántott húst értelemszerűen nem tudom megcsinálni, bár még azt is ki lehetne találni, hogy hogyan kell, de az a helyzet, hogy annyira sokféle a vegetáriánus konyha, hogy ezer új étellel fogsz megismerkedni, és pár hónap után egyáltalán nem fogod kivánni a húst.

Gyros:

http://www.youtube.com/watch?v=1evqAXdoWe8

A recept vegán, tehát tejterméket, tojást sem tartalmaz.

2014. okt. 16. 18:17
 13/37 t_GaRami_a ***** válasza:
33%
Légyszíves fogjátok fel, hogy az ember mindenevő. 10-es te nézz utána a dolgoknak. Szerintetek miért van gumós fogazatunk? Ha növényevők lennénk redős lenne. De nem az. Igenis kell enni húst. Ez a természet, és hiába lesztek vegák, attól még megölik az állatokat, nem ti fogjátok őket megmenteni. Ha meg igen, akkor az állat nem fogja meghálálni.
2014. okt. 16. 18:53
 14/37 anonim ***** válasza:

Próbálj ki új és jóféle vega ételeket :) Hogy én mennyi ételt elhagytam életem során, vagy legalábbis minimalizáltam :D Hús, a tejtermékek zöme, gabonák s más keményítődús növények, mindenféle bolti adalékanyagos cucc, krumpli, a gyümölcs is erősen minimalizált nálam, mivel szinte keto paleo vega étrenden vagyok :) Nem volt különösebben nehéz, a különböző szerepeket betöltő ételeket (pl. kenyér) könnyű pótolni, de a pótlék mindig más lesz. A hús különösen olyan, hogy semmi a világon nem olyan. A vega húspótlékoktól speciel menekülök, mert borzalmasak számomra s egészségesnek sem tartom őket. De annyi mindent lehet enni... Én nagy krumplirajongó voltam, mégis megvagyok nélküle, eszem egy csomó mást. A legtöbb ételemhez hasonlót régen nem ettem, az ételeim élvezeti értéke csak nőtt...

Amúgy én szeretem a nagyon jóféle házi disznóhúst, főleg a sonkát és kolbászt. Mindig szerettem. Akkor is, amikor évekig vega voltam, s most is, hogy vagy huszonsok éve egyszer találkoztam jóféle házi disznóhússal. Nem gond, hogy nem eszem, csak tudom, hogy jó. A disznót pont kedvelem, mint állat s szeretném, ha valamennyi rendesen élne, a csülköcskéivel rendes földön szaladgálna, orrával földben túrna és förtésben heverészne... De egy butább állat sem érdemel kínzást és sivár helyre bezártságot. Magával az öléssel kevesebb bajom van, az élet ilyen. Mivel megvagyok hús nélkül, jó ötlet hanyagolni, de a házi olykor nekem még belefér. Persze nem tartom magam hű de dicsőnek, igenis ember vagyok, aki merő élvezetből képes másik ember által megölt állatot enni, ez ilyen, az élet kegyetlen, de azért legyenek határok.

2014. okt. 16. 19:00
 15/37 anonim ***** válasza:
100%

Azért én valahol ezt nem értem, a kérdező nem akar húst enni. Ezt nem lehetne tiszteletben tartani? Nekem régebben is volt sok vega ismerősöm, nem erőltettem rájuk a húst, csináltam nekik egy salátát. Most már nem eszek húst, jobban érzem magam így. Mondhatnám 14-es válaszadónak, hogy van a magas koleszterin, köszvény és még sok más nyavalya, amit a hús ilyen mértékű zabálása okoz, de igazából nem mondom, egyrészt mert nem érdekel, az ő baja, és az ő dolga, hogy mit eszik.

De ha egy ember aki vegetáriánus akar lenni, megkérdezi, hogy hogyan tudná leküzdeni a hús iránti vágyát, azt leginkább olyan tudja megválaszolni, aki nem eszik húst és nem egy hithű paleós. Azzal nem sokra megy, ha itt nyomatjátok neki, hogy az embernek milyen a fogazata. Én is ettem húst régen, nincs ezzel semmi gond, de az igazat megvallva sokkal jobban érzem magam nélküle és ha belegondoltok, hogy ott rohadozik a beleitekben órákon át, hát nem túl guszta dolog, a tejtermékeknél is nagyon hamar elkezdtem érezni, hogy jobb nélkülük mivel szintén erjedésnek indulnak miután megettük őket. De ezek csak tapasztalatok. Ha valaki nem így akar étkezni teljes mértékben elfogadom, de légyszi próbáljátok meg ti is elfogadni, hogy van olyan ember aki nem akar húst enni, ilyen-olyan okokból.

2014. okt. 16. 20:07
 16/37 t_GaRami_a ***** válasza:
8%

Éreztem, hogy oda kellene írnom, hogy nem erőltetem, de úgy látszik az ember, nem fogadja meg a jót. Ha nem segít, az akinek más a véleménye fölösleges a kérdés, de ezt gondolom nem érted... Hagyjuk is. Az embernek azért van gumós fogazata, mert ezt adta az evolúció. Meg azt is, hogy kell hús.

Ki mondta, hogy nincs koleszterin sok hústól? Én nem. Mi van, ha azt mondom, hogy ha csak növényt zabálsz egész nap, mint valami ki******* nyúl, akkor több bajod lesz. Mindkettőt kell enni!

Ja, és a legnevetségesebb. Szerinted a növény nem rohad a beledben? Így működünk fogd már föl! Na de mindegy látom itt se fogadjátok meg a jó tanácsot. Ha nem hülye érvekkel jöttök nem akadnék ki. Inkább menjetek, legeljetek füvet, ha az jó nektek, isten áldjon!

2014. okt. 16. 20:34
 17/37 anonim válasza:
60%

12 es ha te mindenevö vagy légyszives menny ki és fogjál egy mokust és semmi eszköz nélkül edd meg, meg se sütheted ha hust ehetnénnk akkor ezt megtehetnénk gondolkozz és kérlek ezt elöbb nézd meg https://www.youtube.com/watch?v=mLk0hYiX_Ak&feature=share

mert szerintem ez az ember többet tud nálad meg mindenki másnál és abban igazad van hogy hiába leszünk vegák attol még irtják az állatokat de figyejj jo lenne ha a helyükre képzelnéd magad hogy csak azért születsz meg hogy aztán egynap levágjanak a pi*ába biztos jól esne :D

2014. okt. 16. 21:10
 18/37 anonim ***** válasza:
85%
16 Ne haragudj, de te miből gondolod, hogy csak zöldséget eszem? Igazából olyan dolgokat szoktam enni, amikeről valószínűleg még soha nem is hallottál. A zöldségtől, illetve az általam használt élelmiszerektől, nem puffadok fel, nem fáj a hasam, a hústól pedig igen. Mellesleg, ha valaki érzékeny rá természetesen zöldségtől is puffadhat. Ha én azt érzem, hogy teljesen undorító meginni egy pohár tejet, mert egyrészt azonnal fáj tőle a hasam, másrészt egy gusztustalan erjedt íz lesz a számban tőle, kb. fél óra múlva. Akkor legyen már meg a jogom, hogy ne igyam. A hússal ugyanez a helyzet. Itt senki nem szólt bele, hogy te mit eszel. Csak te akarod másokra erőltetni a te elképzeléseidet.
2014. okt. 16. 21:14
 19/37 anonim ***** válasza:
18 Ez most amúgy miért is válaszoltad nekem? Egy receptet ajánlottam. Nem értem a válaszod.
2014. okt. 16. 21:16
 20/37 anonim ***** válasza:
Én is így voltam vele, nekem a pulykavirsli meg a húsleves volt a gyengém, sokáig semmi más húst nem ettem, de ezeknek nem bírtam ellenállni. Aztán egyszercsak nemet mondtam erre is (ez volt 2 éve), azóta ha megérzem az illatát sem kívánom és vegaként sokkal jobban érzem magam ;) "Cselekedni kell, nem csak sajnálkozni!"
2014. okt. 16. 21:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!