Honnan tudom megállapítani, hogy az avokádó elég érett-e?
Ha kemény, akkor nem jó semmire, az érett kicsit utánaenged, ha óvatosan megnyomod. Ha éretlent veszel, akkor elöbb rohad el, mint hoy utánérjen.
Az avokádokremhez meg csak érett jó, az éretlen keserü.
Annyira puhának kell lennie, hogy az ujjadat lazán bele tudd enyhe nyomással nyomni.
Ha csak keményebbek vannak, próbáld kiválasztani a legpuhábbat, tedd otthon papírzacskóba és be a sötét kamrába 1-2 napra. Általában 2 nap után már jó puha szokott lenni.
A kemény avokádó kesernyés, savanyú, nem valami finom.
A puha meg kellemesen selymes textúrájú, lágy, olajos, puhább őszibarackhoz hasonló keménységű.
Köszönöm szépen, hogy megírtátok. Igen, sajnos a boltban csak nagyon keményeket találtam, kb olyan kemények voltak, mint egy kígyóuborka. Megpróbálom ezt a papírtasakos megoldást, hátha bejön. Csak tudod, nem akarom elrontani, mert még sosem ettem avokádó krémet, és nem szeretném, ha megutálnám azért, mert esetlen az érettlenséből kifolyólag rossz ízű. Meg ugye azt sem tudom, hogy mikor van szezonja. Lehet h inkább akkor kéne elkezdenem kísérletezni vele.
Még egyszer köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!