Ha nem eszem tojást, mivel lehet helyettesíteni azt a sütireceptekben?
Elsősorban összetartja a tésztát, de azért az ízéhez is hozzájárul. Plusz térfogatot ad neki, lazítja (főleg a felvert tojásfehérje vagy ha nagyon sok tojás van a sütiben)...
A vegánok pl. lenmagot használnak helyette, kis meleg vízzel elkeverve, mert az is összetartja a tésztát. Chia-magot és banánt is hallottam már tojáspótlásra, de a lenmag a leggyakoribb (a chia amúgyis drága, a banán pedig nem az igazi a sós dolgok esetében :D).
Nem nagy a tapasztalatom e téren, bár kísérleteztem itt-ott... Viszont én lisztet nem használok, ami azért erősen befolyásol :D
Tojástalan sós sütinél nekem némi sajt jött be (kár, hogy én azt nem akarom enni, de durva tojáshiány esetén ráfanyalodom), de mindenképpen pótolnom kell a tojással kieső zsírt. Lenmag úgyis van szinte minden sós sütimben, ha nem lenne, ilyenkor teszek bele. Persze a nagyon tojásosakkal nincs mit kezdeni, tudom, hogy hardcore vegánok csinálnak piskótának nevezett dolgot is, de az nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!