Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mit csináljak barátnőméknek?...

Mit csináljak barátnőméknek? Vegák.

Figyelt kérdés
Tojást esznek, tejet is isznak azt hiszem...ezt még meg kell kérdeznem, de van jó ötletetek?Valami "extrát" szeretnék csinálni ami azért nem túl drága...brokkolikrémlevesre gondoltam, anyának van egy finom receptje, de jó lenne még pár ötlet...:)
2010. jan. 9. 13:28
 1/9 anonim ***** válasza:
79%
Kaszinótojás? Én imádom :)
2010. jan. 9. 13:52
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

A cukkini és a gomba isteni finom rántva :)

Mellé rizs, és valami szósz, tartármártás vagy majonézes kukorica. Nálam ez nyerő kaja, pedig nem vagyok vega :)

De párolni is lehet a gombát meg a cukkinit is, úgy is nagyon finomak, bár így nem szoktam köretet csinálni hozzá, egyszerűen a gombát megpucolom, kitöröm a tönkjét, a közepébe egy kis juhtúró, mellé a cukkini karikázva vagy csíkozva, alájuk olívaolaj, és így megpárolom. Előételnek szerintem nagyon jó :)

Vagy valami tartalmasabb saláta? Pl tésztasaláta: csigatészta, főtt tojás nagylyukú reszelőn lereszelve vagy darabolva, kígyóuborka, paradicsom, esetleg lilahagyma és jégsaláta , rá valami majonézes öntet :) a kedvencem :)

remélem tudtam segíteni vagy ötleteket adni

2010. jan. 9. 13:54
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Saját ötlet, receptek összeházasításából: Tejfölös, főtt tojásos zöldborsópörkölt orsótésztával. Nyammm. Isteni finom. :) Ha gondolod, leírom a receptet.

20/L

2010. jan. 9. 14:29
 4/9 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek, ja és a recept érdekelne ha leírnád utolsó:)
2010. jan. 9. 18:37
 5/9 anonim ***** válasza:

Zöldséges rizottó,sajttal.

hamis sólet krumplichipsszel.

tejfölös gánica spenóttal.

padlizsánkrém sült krumplival. stb.stb.

2010. jan. 10. 11:23
 6/9 anonim ***** válasza:
2010. jan. 11. 13:30
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Franciasaláta+szójafasírt :)
2010. jan. 11. 16:11
 8/9 anonim ***** válasza:

Két közepes vöröshagymát apróra vágok, felrakom kevés olajon dinsztelni. Aztán rá a pirospaprikát. Ez gyakorlatilag egy pörkölt alap. Rádobok fél kg fagyasztott zöldborsót, átforgatom a pöri alapban és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Beledobok egy leveskockát (lehet levesalappal is felönteni, vagy simán víz+ételízesítő), két kisebb kanál kristálycukrot, pici sót és puhára főzöm a borsót. Ha megfőtt a borsó 4-5 főtt, apróra vágott tojást teszek bele, és 2 dl tejfölből 1 dl tejből, kb 2 evőkanál lisztből készített habarással sűrítem. Amikor a habarást beleteszem apróravágott petrezselymet is dobok hozzá, de ez elhagyható. A sózást-borsozást-cukrozást ízlés szerint csináld. Tejföl és tojás nélkül is elkészíthető, ugyanúgy kell csinálni, mint a sima pörköltet, bár a saját verzióm szerintem ízletesebb. Orsótésztával szoktuk enni.

20/L

2010. jan. 11. 22:23
 9/9 anonim ***** válasza:
Mamám sütött nekem egyszer ilyen zöldségekkel tömött pite-szerűséget, nagyon fini volt:D
2010. febr. 18. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!