Mit csináljak barátnőméknek? Vegák.
A cukkini és a gomba isteni finom rántva :)
Mellé rizs, és valami szósz, tartármártás vagy majonézes kukorica. Nálam ez nyerő kaja, pedig nem vagyok vega :)
De párolni is lehet a gombát meg a cukkinit is, úgy is nagyon finomak, bár így nem szoktam köretet csinálni hozzá, egyszerűen a gombát megpucolom, kitöröm a tönkjét, a közepébe egy kis juhtúró, mellé a cukkini karikázva vagy csíkozva, alájuk olívaolaj, és így megpárolom. Előételnek szerintem nagyon jó :)
Vagy valami tartalmasabb saláta? Pl tésztasaláta: csigatészta, főtt tojás nagylyukú reszelőn lereszelve vagy darabolva, kígyóuborka, paradicsom, esetleg lilahagyma és jégsaláta , rá valami majonézes öntet :) a kedvencem :)
remélem tudtam segíteni vagy ötleteket adni
Saját ötlet, receptek összeházasításából: Tejfölös, főtt tojásos zöldborsópörkölt orsótésztával. Nyammm. Isteni finom. :) Ha gondolod, leírom a receptet.
20/L
Zöldséges rizottó,sajttal.
hamis sólet krumplichipsszel.
tejfölös gánica spenóttal.
padlizsánkrém sült krumplival. stb.stb.
Két közepes vöröshagymát apróra vágok, felrakom kevés olajon dinsztelni. Aztán rá a pirospaprikát. Ez gyakorlatilag egy pörkölt alap. Rádobok fél kg fagyasztott zöldborsót, átforgatom a pöri alapban és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Beledobok egy leveskockát (lehet levesalappal is felönteni, vagy simán víz+ételízesítő), két kisebb kanál kristálycukrot, pici sót és puhára főzöm a borsót. Ha megfőtt a borsó 4-5 főtt, apróra vágott tojást teszek bele, és 2 dl tejfölből 1 dl tejből, kb 2 evőkanál lisztből készített habarással sűrítem. Amikor a habarást beleteszem apróravágott petrezselymet is dobok hozzá, de ez elhagyható. A sózást-borsozást-cukrozást ízlés szerint csináld. Tejföl és tojás nélkül is elkészíthető, ugyanúgy kell csinálni, mint a sima pörköltet, bár a saját verzióm szerintem ízletesebb. Orsótésztával szoktuk enni.
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!