Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mit tegyek, hogy megszeressem...

Mit tegyek, hogy megszeressem a főzést?

Figyelt kérdés
Több mint 20 éve vagyok vega, de soha sem szerettem főzni. És ezért nem is nagyon tudok. Néha persze főzök, de ha tehetem rendelek. Inkább a férjem főz, mert ő szeret és tud is. De most már megszületett a második gyermekünk is, aki 10 hónapos. Ők azért motiválnak, de így nagyon nehezemre esik. Nagyon szégyellem, de a főzés minden percét utálom. Anyám sem főz jól és mindig láttam rajta, hogy csak összecsap valamit. Férjem nagyon tud, szakács minden felmenője. Úgyhogy nehéz is versenyeznem, amúgy sincs túl sok önbizalmam ezen a téren. Viszont valahol meg olyan jó lenne ha a gyerekeimnek tudnék finomakat készíteni, de sajnos a főzés gondolatától is irtózom. Helyette bármilyen házimunkát szívesen végzek, amit a pindúrom mellett meg tudok csinálni.
2014. máj. 26. 13:09
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Én is utáltam, sőt, nem is nagyon voltam hajlandó, aztán egyszer csak nagyon megszerettem.

Igazából próbáld meg úgy felfogni, mintha ez is egy művészet lenne, valami alkotás. Az illatok, az ízek... Gondolj arra, akiknek csinálod, a családra. Ha a sütik jobban érdekelnek, akkor kezdj sütéssel, vagy akár először sütés nélküli süteményekkel. Aztán fokozatosan jön minden majd.

2014. máj. 26. 13:39
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nézd nem kell veresenyezned senkivel.

Bőven elég ha valamelyik gyereked azt mondja,hogy úgy szeretem ahogy anya csinálja.

Fokozatosan kisebb dolgokkal kezd.

Nem tudom mekkora a nagyobb,de neked is neki is jó játék ha együtt főztök.

2014. máj. 26. 13:53
 3/9 anonim válasza:
100%

Kezd nagyon egyszerű ételekkel, és olyannal ami mellet nem kell ott állni.

Van egy sütireceptem az nagyon egyszerű és gyors.

(kicsi poharas joghurt kell hozzá, és abba méred ki a többi hozzávalót)

2 db pohár natúr joghurt

4 db pohár finomliszt

1 db pohár cukor

fél pohár olaj

2 db tojás

másfél csomag sütőpor

gyümölcs (kb. fél kiló megy)

mindent összekeversz (kivéve a gyümölcsöt) simára, aztán hozzákevered a gyümölcsöt is. muffinformába töltöd, vagy kivajazott tepsibe töltöd és kisütöd.

A túrógombóc is finom és egyszerű.

aztán készítsz egyszerű leveseket, meg a tésztaételek is gyorsak, meg a rakott ételekkel sem kell sokat bajlódni.

nosalty-n sok jó recept van. válogass.

2014. máj. 26. 14:01
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!:-)

A nagy 5 éves és nagyon válogatós.

Igazatok van, megpróbálom.

2014. máj. 26. 14:02
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem, hogy a főzés megszeretésére van recept... Én tudok és szeretek főzni, kezdettől fogva megy és érzem, mi merre, de bonyolult dolgokra én is sajnálom az időt. Remek egyszerű receptek vannak, amiket csak összepakolsz, beraksz, kész. A férjed pedig főzze a komplikáltabbakat :D

Ha pedig a gyermekeiddel keversz és szaggatsz és sütsz tésztát, az biztosan sokkal érdekesebb és élvezetesebb lesz, mint magadban sütni-főzni. Az nem is sütés, az családi program :D Nekem nagyon szép emlékeim vannak a közös sütikészítésről anyámmal, egész kis koromból...

2014. máj. 26. 14:05
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm neked is. Sajnos nekem nem sok jó emlékem van, gondolom ezért ez az ellenérzés. Anyám általában gyors kajákat csinált, aminek még íze se sok volt.

Érdekes, kamasz koromban sokat sütöttem. Jó lenne megkedvelni a főzést is....főképp a gyerkőcök miatt. Tésztákat és krémleveseket néha csinálok, de nem túl sok a fantáziám. Ha van kedvetek, időtök írnátok gyors, finom és egészséges ételeket?

Köszönöm a segítségeteket!

2014. máj. 26. 14:13
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha szeretettel főzöl a családodnak, akkor finom lesz, és utána a kedved is megjön, ha majd látod az üres tányérokat és megkapod a sok dicséretet.
2014. máj. 26. 14:48
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, így legyen :-)
2014. máj. 26. 18:35
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nem feltétlenül az a fontos, hogy nagyon finomra sikerüljön valami, hanem már maga az a tény, hogy anyu csinálta a süteményt. Vagy hogy együtt eszi a család anyu vagy apu főztjét. Én például kiskoromban imádtam a tejbedarában a kis csomókat, mert anyunak mindig csomós lett :-), pedig ugye normális esetben nincsenek benne. De mégis az volt nekem a tökéletes.
2014. máj. 31. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!