Mit tegyek, hogy megszeressem a főzést?
Én is utáltam, sőt, nem is nagyon voltam hajlandó, aztán egyszer csak nagyon megszerettem.
Igazából próbáld meg úgy felfogni, mintha ez is egy művészet lenne, valami alkotás. Az illatok, az ízek... Gondolj arra, akiknek csinálod, a családra. Ha a sütik jobban érdekelnek, akkor kezdj sütéssel, vagy akár először sütés nélküli süteményekkel. Aztán fokozatosan jön minden majd.
Nézd nem kell veresenyezned senkivel.
Bőven elég ha valamelyik gyereked azt mondja,hogy úgy szeretem ahogy anya csinálja.
Fokozatosan kisebb dolgokkal kezd.
Nem tudom mekkora a nagyobb,de neked is neki is jó játék ha együtt főztök.
Kezd nagyon egyszerű ételekkel, és olyannal ami mellet nem kell ott állni.
Van egy sütireceptem az nagyon egyszerű és gyors.
(kicsi poharas joghurt kell hozzá, és abba méred ki a többi hozzávalót)
2 db pohár natúr joghurt
4 db pohár finomliszt
1 db pohár cukor
fél pohár olaj
2 db tojás
másfél csomag sütőpor
gyümölcs (kb. fél kiló megy)
mindent összekeversz (kivéve a gyümölcsöt) simára, aztán hozzákevered a gyümölcsöt is. muffinformába töltöd, vagy kivajazott tepsibe töltöd és kisütöd.
A túrógombóc is finom és egyszerű.
aztán készítsz egyszerű leveseket, meg a tésztaételek is gyorsak, meg a rakott ételekkel sem kell sokat bajlódni.
nosalty-n sok jó recept van. válogass.
Köszönöm a válaszokat!:-)
A nagy 5 éves és nagyon válogatós.
Igazatok van, megpróbálom.
Nem hiszem, hogy a főzés megszeretésére van recept... Én tudok és szeretek főzni, kezdettől fogva megy és érzem, mi merre, de bonyolult dolgokra én is sajnálom az időt. Remek egyszerű receptek vannak, amiket csak összepakolsz, beraksz, kész. A férjed pedig főzze a komplikáltabbakat :D
Ha pedig a gyermekeiddel keversz és szaggatsz és sütsz tésztát, az biztosan sokkal érdekesebb és élvezetesebb lesz, mint magadban sütni-főzni. Az nem is sütés, az családi program :D Nekem nagyon szép emlékeim vannak a közös sütikészítésről anyámmal, egész kis koromból...
Köszönöm neked is. Sajnos nekem nem sok jó emlékem van, gondolom ezért ez az ellenérzés. Anyám általában gyors kajákat csinált, aminek még íze se sok volt.
Érdekes, kamasz koromban sokat sütöttem. Jó lenne megkedvelni a főzést is....főképp a gyerkőcök miatt. Tésztákat és krémleveseket néha csinálok, de nem túl sok a fantáziám. Ha van kedvetek, időtök írnátok gyors, finom és egészséges ételeket?
Köszönöm a segítségeteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!