Szerintetek törött kézzel tudok főzni? Aki volt már hasonló helyzetben, hogy oldotta meg a főzést?
Szerencsés szombaton eltörtem a jobb kezem . elméletileg bal kezes vagyok . csak az ujjam végei vannak kint ebböl .... gipszböl . olyan tehetlenek érzem magam .. se darabolni ,semmit ,nem tudok nem megy.
még 3hétig így maradok..
köszönöm ...
"se darabolni ,semmit ,nem tudok nem megy."
Akkor mi a kérdés?
Ezt Neked kell tudnod... De most úgyis túl meleg van, ne főzz :) Nekem nincs eltörve semmim, mégsem viszem túlzásba.
Annak idején tudtam törött bal csuklóval krumplit pucolni egy ideig (jobbkezes vagyok, a balban csak fogom a krumplit, de azért az is sok tud lenni olyankor. nekem félig kint voltak az ujjaim), aztán inkább kíméltem, azt hiszem. Pár hét nem a világ. Már nem emlékszem, mit csináltam, de szerintem nyilván főztem is, csak olyat, amihez nem kellett krumplit pucolni, az volt a legfárasztóbb törött kézzel, főleg, hogy abból többnyire mennyiség kell. Persze ha van valaki az ember körül, akkor az kuktáskodhat, sőt főzhet is. De a darabolás a vészesebb, meg persze nem formázgat az ember dolgokat, de kevergetni az ételt, fűszerezni, tojást ütni a lecsóra, palacsintát sütni, ezekhez elég egy kéz is. A másik kézzel is lehet megtámasztani edényt, reszelőt, miegymást, az erőteljes fogás lehet probléma, no meg persze nem emelünk vele súlyt (bár azt én néha elfelejtettem anno).
Mondjuk nekem nem volt gipsz, mert nem engedtem, hogy tegyenek rám, levehető, karcsú kis hevederem volt. Az orvos utált, de az nem érdekelt, nem akartam szenvedni, napi többször kezet mosni viszont igen, az jó érzés.
Nem darabolós kajákat kell főzni :)
Dögmeleg van,gyümölcslevest csak beletenni kell a hozzávalókat és kavargatni.
Tésztát kifőzni tudz 1 kézzel,felteszed,tészta megfő,szűrőt leteszed a mosogatóba,és beleöntöd a tésztát miközben folyik a hideg viz.
Tészta tetejére árulnak kismillió féle szószt.
Hagymát veszel fél kilót,fagyasztva már összedarabolva árulnak,egyszer jó az,2-300Ft.Megpiritos,darált húst szintén darálva veszed,ha kész,felöntöd szósszal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!