Ha a főzést könnyűnek tartom, akkor az azt jelenti, hogy nem is főzök jól?
Mindig válogatós voltam a kajára nézve, ezért néhány éve magamnak kezdtem el ételt készíteni, de nem nagy főzőtudománnyal, inkább abban vagyok szaki, hogy minél egyszerűbben összedobjak valami jó kaját.
Egy ideje viszont elkezdtem főzni rendesen is , de nekem egyáltalán nem tűnik olyan bonyolultnak, mint ahogyan azt sokan beállítják , ráadásul akik esznek az ételeimből, azok szerint jó ízlésem van és finoman készítem el a kaját ( nem , nem olyan emberek, akik direkt bókolnának ).
Nektek egyszerűnek tűnik a főzés vagy azért kell némi macera ahhoz, hogy valaki jót főzzön és akkor ha valakinek túl könnyen megy, akkor az csak azt jelenti, hogy nem is tud még igazán főzni ?
Nekem nem macera : egyszerünek tünik : de ,mondjuk én rossz összehasonlitási alap vagyok mert az több generecióra visszamenöleg/ VIP -es/ vendéglátos a családom ükig / így már 5-6 évesen a konyhába forogtam a többiek körül .
szerintem ha valaki jó szívvel főz ,és szeret is főzni annak elöbb utobb lazán megy . Akinek könnyen meggy annak jó gyakorlata van : az ,hogy valaki jól főz mindenkinek más : ha férjemnek olyat főzök amit nem szeret tálalhatom akárhogy én leszek a világ legrosszabb szakácsa . ha pedig olyan ételt teszek elé amit szeret akkor én vagyok a legjobb szakács .
Akinek már van gyakorlata, nem kész szószokat, fűszereket használ, a szakácskönyv csak tippet ad, az jól tud főzni.
Idővel megtanulja az ember, hogy milyen sorrendben és hogy készítse el az ételekhez a hozzávalókat.
Akkor gyorsan tud jó ételeket főzni.
Hozzáteszem: a kezdőknek elég nehéz, mert sok szakácskönyv rendkívül körülményesen írja le az ételek előkészítését, és egy kezdőnek nehéznek tűnik.
#4 - Mit tudom én.
Egyeseknek azonban sikerült rájönniük.
Alaphelyzet: szeretek főzni, szórakoztat.
Ennél fogva nem sajnálom rá az időt, fáradságot, megadom a módját. Az idő lehet szempont a vasalásnál, a takarításnál, a főzésnél nem.
Általában hálásak érte a kosztosok...
Minden addig nehéz, amíg meg nem tanulja az ember. Tehát, ha az ember megtanul főzni, akkor könnyedén kell hogy menjen. (most különböztessük meg az éttermi hajtásokat, és az otthoni főzést, mert hiába főz valaki jól, étteremben akkor is lehet stressz, és nem feltétlen mondaná hogy "könnyedén ment"..)
A főzés igazából egyszerű. Van egy recept, és követed azt amit leír. Aztán ha sok receptet ismersz, akkor kombinálhatsz, ötletelhetsz. Ha az ember már úgy tud főzni, hogy nem receptet néz otthon, hanem benéz a spájzba, alapanyagokra tekint, és kitalálja hogy ebből ma mi lesz, ésmég finom is lesz az amit készít, akkor szerintem kijelenthetjük hogy jól főz, mivel az hogy valaki jól főz, nekem azt jelenti, hogy az adott alapanyagokból, a lehető legjobbat kihozza.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat !
bumbi02 - Favorit válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!