S. O. S Van egy receptem ahol csak annyit ir, hogy kovaszt kell késziteni a tejből, lisztből, cukorból és az élesztőből. Akkor ez azt jelenti fel kell futtatnom?
Figyelt kérdés
2010. júl. 22. 14:49
1/6 A kérdező kommentje:
Vagyis én már odatettem futtatni és mindjárt kész is..akkor most vajon igy kellett volna??
Lekváros buktához kell
2010. júl. 22. 14:50
3/6 A kérdező kommentje:
huu.Köszike!!!
2010. júl. 22. 14:54
4/6 anonim válasza:
A tejet meglangyosítod, belekevered a cukrot, lisztet, élesztőt, aztán megvárod, míg magától feljön az élesztő. Arra vigyázz, hogy ne legyen túl meleg a tej, mert akkor megölöd az életsztőgombákat és nem fog se felfutni a kovász, se megkelni a tészta. Én már jártam így... :) testmelegnél ne legyen sokkal melegebb! Nehogy felforald!
5/6 anonim válasza:
A kovász nem egyenlő a felfuttatott élesztővel, de ugyanaz a hatása. Ha kovászt ir a recept, akkor nyugodtan használhatsz tejben cukorral felfuttatott élesztőt, de a kovászban liszt is van. Tulajdonképpen megkelt tészta.
6/6 A kérdező kommentje:
Ja ja, mostmár várom, hogy keljen:D
Köszike mindent.
2010. júl. 22. 15:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!