Hogyan kell paradicsomlevest készíteni?
1 kg paradicsom
5 - 6 gerezd friss fokhagyma ( mármint idei )
1 nagy fej vöröshagyma
kevés olívaolaj
kevés lágy nádcukor
kb. 8 - 9 dl zöldségleves
só, bors, friss bazsalikom levelek
A sütőt előmelegítjük 200 fokosra. A megmosott és negyedekre vágott paradicsomokat alufóliával leterített tepsire fektetjük, a megtisztított fokhagymagerezdekkel és négybevágott, héjától megtisztított vöröshagymával együtt. Meglocsoljuk a paradicsomokat olajjal, megszórjuk egy - egy csipet cukorral, sóval, borssal és betoljuk a melegre.
Nekem nagyjából 30 percig volt a tepsi a sütőben, de érdemes néha ránézni, akár picit csökkenteni a hőmérsékletet, nehogy megégjenek a paradicsomok.
Ha kész, mehet egy fazékba az egész, vörös - és fokhagymástól, öntsük rá először a zöldségleves felét, a bazsilomleveleket és turmixoljuk össze. Attól függően mennyire híg avagy sűrű levest szeretnénk készíteni, adagoljunk még hozzá a zöldségléből. Sózzuk, cukrozzuk, ha még szükséges és a tűzre visszatéve hagyjuk egy - két percig forrni.
én is egy vékony pirospaprikás rántással kezdem, vagy házi paradicsomlével , vagy egy literes bolti paradicsom ivólével öntöm fel.
sűrítményből is lehet finomat, csak azt először fel kell higítani kellő mennyiségű vízzel.
kis cukor bele, ha savanyú lenne és kész is.
pirított zsemlekockával vagy levesgyönggyel fogyasztjuk.
az ABC tészta most megint kapható, az kedves napközis emlék:))bele lehet főzni egy kis marékkal.
én is teszek bele egész hagymát és zellerzöldet is, csak már a fiataloknak le sem merem írni, mert elborzadnak tőle.
pedig igazán finom, zamatos ezektől lesz a paradicsomleves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!