Hogyan kell készíteni pontos arányokkal a levesekhez a rántást? Ma paradicsomlevest főztem, és olyan lett mint a főzelék.
Szia!
Pontos arányokat nagyon nehéz írni, hiszen függ a leves mennyiségétől, attól, hogy mennyire szereted sűrűn, milyen sötétre csinálod a rántást stb.
A legegyszerűbb, mint mindenben a fokozatosság. Először csak egy kanál lisztből csinálj rántást, ha kevés, akkor még eggyel. Lehet, hogy így tovább tart a főzés, de a siker biztos.
Lényeg, hogy annyi olaj legyen, amiben el tudod jól kevergetni a lisztet. Meg kell sütni rendesen, nem csak 2 sec, még a fehér rántást is kavargatni kell egy idei, de inkább zsemleszínű sütünk.
Főleg a parileves nagyon érzékeny erre, hogy rendesen megsüsd a rántást.
Felét öntsd ki!
A másik felét Engedd fel még egy pohár vízzel, tegyél bele még paradicsompürét és egy húsleveskockát+babérlevelet vagy zellerlevelet!
Sok paradicsompürének egyáltalán nincs íze.
1 kanál egy 3-4 fős családra elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!