Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell készíteni pontos...

Hogyan kell készíteni pontos arányokkal a levesekhez a rántást? Ma paradicsomlevest főztem, és olyan lett mint a főzelék.

Figyelt kérdés
Egy kevés olajhoz tettem 3 púpozott evőkanál lisztet. Hiába hígítom, sűrű és íztelen :(
2009. máj. 5. 09:49
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Pontos arányokat nagyon nehéz írni, hiszen függ a leves mennyiségétől, attól, hogy mennyire szereted sűrűn, milyen sötétre csinálod a rántást stb.

A legegyszerűbb, mint mindenben a fokozatosság. Először csak egy kanál lisztből csinálj rántást, ha kevés, akkor még eggyel. Lehet, hogy így tovább tart a főzés, de a siker biztos.

2009. máj. 5. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Lényeg, hogy annyi olaj legyen, amiben el tudod jól kevergetni a lisztet. Meg kell sütni rendesen, nem csak 2 sec, még a fehér rántást is kavargatni kell egy idei, de inkább zsemleszínű sütünk.

Főleg a parileves nagyon érzékeny erre, hogy rendesen megsüsd a rántást.

Felét öntsd ki!

A másik felét Engedd fel még egy pohár vízzel, tegyél bele még paradicsompürét és egy húsleveskockát+babérlevelet vagy zellerlevelet!

Sok paradicsompürének egyáltalán nincs íze.

1 kanál egy 3-4 fős családra elég.

2009. máj. 5. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2009. máj. 5. 10:18

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!