Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy szoktátok a paradicsomlev...

Hogy szoktátok a paradicsomlevest készíteni?

Figyelt kérdés
2011. febr. 15. 14:06
 1/7 anonim ***** válasza:
Lisztből olajon zsemleszínű rántást, felönteni paradicsomlével, cukor bele, ha sűrű víz hozzá és én rizst szoktam belefőzni. Házi v bolti ivóléből szoktam, sűrített konzervből még nem csináltam.
2011. febr. 15. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Zsemleszínű rántást készítek, apróra vágott vöröshagymát teszek bele, mikor leveszem a tűzhelyről. Épp üvegesre párolódik még a forróságtól. Aztán, mikor már nem serceg, rá kis fűszerpaprika, paradicsomlé, vagy sűrített paradicsom felhígítva, só, cukor ízlés szerint, és jó, ha kerül bele zellerlevél. Az igazi friss, nem a szárított.

Én nem főzök bele sem tésztát, sem rizst, mi csak úgy üresen szeretjük. Felforralom, főzöm 6-8 percig, és kész.

2011. febr. 15. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Erdélyi paradicsomleves


Hozzávalók:

6 dkg zsír

2 dkg liszt

20 dkg paradicsompüré

10 dkg cukor

1 fej vöröshagyma

1 kisebb zellergumó

vékony szál rozmaring

1 marék rizs


Elkészítés:

Olvasztott zsírban a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, majd beletesszük a paradicsompürét és a tűzhelyről lehúzva hideg vízzel habverővel simára keverjük. Beletesszük a nagy darabokra összevágott vöröshagymát, a nagy darabokra vágott zeller gumót, sóval és cukorral ízesítjük, majd hozzátéve a rozmaringot, főzzük negyed órán keresztül, majd és rizst főzünk bele.


egyszer így csináltam csak betűtésztával és isteni lett : )

2011. febr. 15. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

1 fej vöröshagymát apróra vágok,zsíron megpirítom,felöntöm paradicsompürével,vizzel higitom,majd fűszerezem delikáttal,petrezselyemmel és főzöm egy darabig


a tésztát külön főzöm ki delikátos vizben hogy ne szivja fel a levest ha nem fogy el aznap

2011. febr. 15. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim válasza:

Paradicsom levet 100%-ost duplájára vagy 1,5-szeresére hígítom, teszek bele cukrot, sót, zeller gumót + zöldjét, rizst, galuskát vagy betű tésztát.


Imádjuk! :)

2011. febr. 15. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Beleöntök 0,5 liter paradicsomlét egy edénybe. Elkezdem főzni, teszek hozzá 3 dl. vizet, cukrozom, felforralom. Ekkor egy kis tészta bele és amikor az megfőtt akkor leveszem a tűzről. Reszelek sajtot és arra szedem a paradicsom levest. ISTENI
2011. febr. 15. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Utolsó

Szerintem is reszelt sajttal legjobb a paradicsomleveske!

2011. febr. 16. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!