Hogy szoktátok a paradicsomlevest készíteni?
Zsemleszínű rántást készítek, apróra vágott vöröshagymát teszek bele, mikor leveszem a tűzhelyről. Épp üvegesre párolódik még a forróságtól. Aztán, mikor már nem serceg, rá kis fűszerpaprika, paradicsomlé, vagy sűrített paradicsom felhígítva, só, cukor ízlés szerint, és jó, ha kerül bele zellerlevél. Az igazi friss, nem a szárított.
Én nem főzök bele sem tésztát, sem rizst, mi csak úgy üresen szeretjük. Felforralom, főzöm 6-8 percig, és kész.
Erdélyi paradicsomleves
Hozzávalók:
6 dkg zsír
2 dkg liszt
20 dkg paradicsompüré
só
10 dkg cukor
1 fej vöröshagyma
1 kisebb zellergumó
vékony szál rozmaring
1 marék rizs
Elkészítés:
Olvasztott zsírban a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, majd beletesszük a paradicsompürét és a tűzhelyről lehúzva hideg vízzel habverővel simára keverjük. Beletesszük a nagy darabokra összevágott vöröshagymát, a nagy darabokra vágott zeller gumót, sóval és cukorral ízesítjük, majd hozzátéve a rozmaringot, főzzük negyed órán keresztül, majd és rizst főzünk bele.
egyszer így csináltam csak betűtésztával és isteni lett : )
1 fej vöröshagymát apróra vágok,zsíron megpirítom,felöntöm paradicsompürével,vizzel higitom,majd fűszerezem delikáttal,petrezselyemmel és főzöm egy darabig
a tésztát külön főzöm ki delikátos vizben hogy ne szivja fel a levest ha nem fogy el aznap
Paradicsom levet 100%-ost duplájára vagy 1,5-szeresére hígítom, teszek bele cukrot, sót, zeller gumót + zöldjét, rizst, galuskát vagy betű tésztát.
Imádjuk! :)
Utolsó
Szerintem is reszelt sajttal legjobb a paradicsomleveske!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!