Kevés szabadidő hiányában ha több részletben oldanám meg a főzést, nem lesz baja az ebédnek, nem fog korábban megromlani?
Igen, mindig 2-3 napra főzök.Csak úgy tudom, hogy egyszer szabad megmelegíteni az ételeket.
Eddig mindig este 9-10 kor álltam neki főzni, de már nem bírom, nagyon fáradt vagyok.Így az is megfordult már a fejemben, hogy este alágyújtok a kajának, ami sokáig fő pl husos káposzta, fő amíg fenn bírok maradni, majd elzárom alatta a gázt, és másnap ismét alágyújtok és befejezem.
Semmi baja nem lesz,sokszor én is így csinálom,főképp ha tudom,hogy másnap napközben kevés időm lesz.
Este elfő ameddig fürdök,stb,elzárom,hűl kicsit,hűtő,másnap sütőbe.
Vagy rántott hús,este kloffolom,beforgatom,krumpli megpucolom,összevágom,vizbe teszem,sütés csak másnap.
De pörkölt is volt már hogy félbemaradt a főzése,másnap folytattam,ugyanolyan finom.
Kellő lehűtés utáni hűtőbe tevés a lényeg.
Krumpli hideg vízbe főzés nélkül a legjobb, mert más nap forrón tudod sütőbe rakni.
Sok kész ételt le lehet fagyasztani, kis adagokba az is jó megoldás, még kifőtt tésztát is.
Köszönöm Mindegyőtöknek, akkor ahogy esik úgy puffan majd a kaja:)
A fagyasztással is hadilábon állok, eddig nem fagyasztottam, mindig addig esszük az ételt míg el nem fogy, így nem tudom sajnos, hogy mit lehet lefagyasztani és mit nem.
Persze, a főtt tojásnak és krumplinak nem lesz semmi baja, ha hűtőbe teszed éjszakára.
Mi is csináltuk már így, amikor másnap kevés idő volt a főzésre. Este megfőztük a tojást és a krumplit, megpucoltuk és beraktuk a hűtőbe. Másnap már felszeleteltük és rétegeztük a hozzávalókat a jénai tálba, ami lássuk be, sokkal kevesebb idő. Ráadásul amíg előző este vacsorázunk, a krumpli és a tojás főhet, ott vagyunk úgy is a konyhába, így nem kell plusz időt a tűzhely mellett tölteni. :)
Egyébként semmi baja nem lesz. A rakott krumpli pl. normál esetben nálunk úgy készül, hogy amikor felteszi a húslevest anyukám főzni kora reggel, akkor megfőzi a tojást és a krumplit is. Ez olyan 6-7 óra körül van. A délelőtt folyamán ott van a konyhában, hagyjuk kihűlni, megpucoljuk stb. de nem szoktuk betenni a hűtőbe. Viszont a sütőbe is csak dél körül tesszük be, hogy frissen süljön, mielőtt esszük. Sosem volt semmi bajunk tőle!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!