Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegetariánusság csak a...

Satilla kérdése:

A vegetariánusság csak a kezdeti lépések egyike egy magasabb létminőség felé. Mi erről a véleményetek?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 9. 19:07
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
94%

Pont erről beszélek látod. Hogy a legtöbb ember fejében meg sem fordul igazán, hogy gyilkosságot követ el/támogat, amikor megveszi azt a csomagolt húst.

Furcsa egy világot élünk... ahol bizonyos létformákat védünk, bántalmazásukat törvény bünteti. Más, ugyanolyan állatokat pedig legálisan lemészárolunk, fogyasztunk...

2014. ápr. 12. 14:16
 22/34 anonim ***** válasza:
100%

nincs magyar, vagy angol felirattal (pedig angolul valahol láttam, de nem találom)-

https://www.youtube.com/watch?v=NG4WhppBNCM

de szerintem nem kell hozzá felirat. friss kolbászt ajánl a hentes a boltban. mindenki azt mondja, ok. aztán nézzük a reakciókat.

2014. ápr. 12. 18:04
 23/34 anonim ***** válasza:
Ez marha jó :D Mármint a reakcióik
2014. ápr. 12. 18:29
 24/34 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem mindenki maga dönt mit fogyaszt hite, izlése és gusztusa szerint.Csak az idióta vegás nézi le a húsevőt.

A kaffer bivaly sem neheztel az oroszlánra, hogy húst eszik, csak ha ő lesz az ebédje.

2014. ápr. 12. 18:41
 25/34 A kérdező kommentje:

Az én filozófiám,amely egyébként egy megtapasztalásból ered: egyik látomásomban isteni lényként tapasztaltam meg önmagam.

Jelenlegi -szenvedő- személyiségem eltűnt, és egy másik "személyen" keresztül láttam és tapasztaltam meg a Világot. Nem volt már szükségem semmiféle ételre, egy magasabb energiaminőség éltetett. Állatias személyiségem eltűnt...

A kérdés feltevésének motivációjaként:kíváncsi voltam,hogy a válaszadókat mi motiválja a húsevésre illetve a nemevésre.

2014. ápr. 13. 08:36
 26/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. ápr. 13. 20:38
 27/34 anonim ***** válasza:
Ez a youtubes videó... Azok sem voltak még disznóvágáson.
2014. ápr. 13. 20:50
 28/34 anonim ***** válasza:
képzeld, én sem voltam. és nem is leszek.
2014. ápr. 13. 21:29
 29/34 anonim válasza:
46%

Először is baj, ha egy vega lenézi a nem vegát. Az nem egy magasabb létminőség.

Ugyanígy baj, ha a húsevő lenézi a vegát.

Én a magam részéről elfogadom, hogy gerinces mindenevő állat vagyok. Ezért (is) maradt fenn az emberiség. Az alkalmazkodóképessége miatt. Én megmaradnék ennél.

Azt elfogadom, hogy zöldséget enni hatékonyabb. Kevesebb energiabefektetéssel emésztődik meg, és jobban hasznosul, ráadásul kevesebb salakanyag képződik a vérben. Tisztább és valóban könnyebb mondjuk meditálni. De manpaság amúgy sokkal nehezebb egészséges növényt venni, mint többé-kevésbé egészséges húst.

Tény, hogy az állat szenvedése látványosabb a növény szenvedésénél. És mivel az állat magasabb tudatossági fokon van mint a növény, és valóban kegyetlen módon tartjuk a haszonállatainkat, ezért valóban visszás a húsfogyasztás.

De a vega is öl. A növény is élőlény, szóval ezt ne hozzuk fel.

2014. ápr. 15. 08:01
 30/34 anonim ***** válasza:
80%
Utolsó, szerinted ugyanaz egy csirke meg egy borsó? Kicsit más tészta...
2014. ápr. 15. 08:23
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!