Melyik a kedvenc vegetáriánus ételed?
Talán mert a menza étlapja tényleg változatos????
Vgyis én csak olyan elyen ettem...
Volt zöldséges, volt húsos..egyms utan nem volt 2szer krumpli..
Pedig én napi 3 étkezést ettem menzán, 5 évig, istenien főztek.
Vlt amit jobban mint édesanyám (pedig nagyon jől főz)
Rengeteg receptet elkertem a konyhás néniktől.
Mint írtam, én nem vagyok vegetárius, sőt sok húst eszem (amúgy élelmiszermérnökként ez a szakmám-állatiterméktechnológia, táplálkozástudományok, és érzékszervi minősítő), de sok zöldséget is fogyasztok, mert a hangsúly az egyensúlyon van...
Enenk ellenere semmi bajom atzal aki nem eszik húst, a saját magánügyük.
Nálunk ano a menzán csak a vacsival volt gondjuk a húst nem fogyasztóknak, mert ebédre 2 menü volt, az egyik főétel mindig húsmentes. De vacsira nem lehetett választani. Viszont ugye a menzán megvan, hogy minek kell lenni, általában fejlődő szervezetű embereknek főznek főként, így vegyes étrendet KELLtartaniuk.
Zserintem nincs olyan háztartás, ahol főznének annyira változatosan mint egy JÓ menzán.
Tehát én azt mondom, hogy nem szabad általánosítani.
Nekem a vegetárius étrend akárhányfle ételből rakom össze a menüt nem lesz elég változatos... De ha azokat az ételeket felváltva főzöm a saját receptjeimmel, akkor igen..
Így sok időt töltök vega blogokon, receptoldalakon..
Kérdésre is válaszolva:
Egy nagy kedvencet kihagytam tegnap, a lecsót.. Úristen a lecsót mennyire szeretem, amúgy szoktam kombinálni hússzelettel is időnként, de a legjobb a bográcsban lészült szimpla lecsó(otthon termesztett paprika és paradicsomból..nyamm.. / viszont ezzel annyit bűnözök a vegák szemében, ogy növényi olajjal hanyingert kapok tőle, a harmadik falattól már elcsapja a gyomrom így kisütött zsíral/házi/ készítem..nem birom sem az olíva sem a napraforgóolajat az ilyen jellegű ételekben)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!