Kedvenc vegetáriánus recept?
Szeretném kipróbálni a vegetáriánus konyhát. Párom nagyon gondolkozik rajta,h vegetáriánus lesz, s szeretnék egy két receptet kipróbálni.
Szójafasírtot, spagettit már ettem, azok nagyon fincsik, de valami típikus vegetáriánus recept? :)
- Rántott: karfiol, karaláb, kelkáposzta, káposzta
- Fasírozott: kölesből, rizsből, tört-krumpliból, akármelyik főzött/párolt/passzírozott zöldségféléből
- Karfiol-pörkölt, bármelyik főzelék
- Tészta-ételek mártásokkal: vadas-mártás, paradicsom-mártás
- Szója-ételek: kockából a pörkölt, brassói, tokányfélék
- Granulátumból a fasírozott gombócnak, vagy stefániának
Baboskáposzta gerslivel.Kb olyan, mint a székelykáposzta, de hós helyett konzervbab van benne, a gersli (árpagyöngy) pedig kiválóan szaporítja és nagyon finom is bele.
tepsibe terítve tejföllel belocsolva és úgy összesütve még kiadósabb.
Nem vagyok hivatalosan vega,mert a tengeri herkentyuket szeretem,de hust szokoevente kivanok,vagy akkor sem.
Nagyon szeretem:
Grillezett gombafejek bazsalikomos paradicsomos martassal es olvasztott mozzarellaval.
Sajtmartasban sult karfiol es brokkoli paradicsommal.
Tejszines gombakremleves prititott gombaszeletchipssel
Brokkolikremleves fustoltsajttal,feherborssal
Bazsalikomos, fuszeres paradicsomleves grissinivel es mozzarella golyocskakkal
Köszi, mindenki zöldet kapott. :)
Egy-két konkrét receptet kaphatok esetleg?
Persze, nem a krumplis tészta vagy a főzelék érdekel :D
Persze! Bár jobb lenne, ha írnád, konkrétan melyikre vagy kíváncsi, de azért:
Fasírozott:
rizst/kölest főzz puhára rövid lével, olyasmi sűrűsége legyen, mint a kész tejberizs. Ha nem rizs/köles, hanem krumpli, megfőzöd, megtöröd.
Ettől kezdve bármelyik is:
várd meg míg teljesen kihűl, és utána kezelheted úgy, mintha az lenne a darálthús: sóval-borssal-fokhagymával-egyéb fűszerekkel, nyers tojással (mennyiségtől függően 1-2) liszttel vagy zsemlemorzsával gyúrd össze. Formálj belőle gombócokat, majd sütés előtt még zsemlemorzsába forgatva, egy kicsit el lapítva, és már sütheted is a fasírozottat.
Ha ugyanezt az alapanyagot zománcos, kizsírozott vagy olajozott tepsibe rakod a kisebbik felét, majd végig ülteted főtt tojással, az alapanyag másik felével beborítod a kis-disznót. A külsejét jó alaposan kend körbe felvert tojással = stefánia mehet sülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!