Mit főzzek hétvégén? (vegetariánus recept)
Mediterrán polenta
1 zöldségleveskocka
20 dkg kukoricadara
5 + 10 dkg márványsajt
1 + 1 tojás
3 paradicsom
2 kis cukkíni
1 mokkáskanál szárított kakukkfű
1 evőkanál olíva olaj
2 dl tejszín
Felforralunk fél liter vizet, feloldjuk benne a leveskockát, és beleszórjuk a kukoricadarát. Lassú tűzön kb. 25 percig főzzük. Ha megdagadt a dara, lehúzzuk a tűről, és állni hagyjuk.
Szétmorzsolunk 5 dkg márványsajtot, és összekeverjük egy tojással. Beledolgozzuk a darába, és a masszát egy tűzálló tálba simítjuk. A paradicsomot és a cukkinit megmossuk, megtisztítjuk, és felszeleteljük. A paradicsomot szétosztjuk a massza tetején, és megszórjuk kakukkfűvel, sóval, borssal. Felforrósítjuk az olajat, és kb. 5 percig pirítjuk benne a cukkínit. Ráöntjük a paradicsomra. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tejszínben elkeverjük a maradék tojást, belemorzsoljuk a maradék sajtot, és a paradicsomra öntjük. A sütőben kb. 25 percig sütjük.
Rakott karfiol (krumpli, kukoricás rizs, karfiol. sok tejföl, rengeteg sajt).
Töltött káposzta (szójával) vagy aprókáposztát szintén szójával megcsinálsz székelykáposzta szerűnek, jó sűrűre, belerakod egy tepsibe rá a tejföl sajt és megsütöd.
Töltött gombafejek (töltelék: kukorica, kalifornia paprika (két színű), kukorica, tejföl, feta sajt, bors) a gombát megpárolod és beletöltöd a krémet, tepsibe rakod, mellé párolt pórét és a gomba tönkjét rakod és megsütöd.
Remélem tudtam segíteni, majd írd, meg, hogy hogy sikerült és mit főztél :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!