Melyik az eredeti tiramisu recept?
Valaki tudja pontosan, hogy melyik az?
Olvastam többet, valamelyiknél ír habtejszínt valamelyiknél nem. Ugyan ez az alkohollal....
Nos,engem az eredeti, "vérebli" itáliai recept érdekelne.
Jártas valaki ebben, aki biztosra tudja, hogy hogy is van az olasz klasszikus tiramisu?
Annyira fontos lenne....
Habtejszín nélkül. A habot az eredetiben a mascarpone és a felvert tojáshab adja, amihez a cukorral kikevert sárgáját adjuk. A "teljesen" eredetiben viszont nincs felvert fehérje sem, de manapság ilyet már nem készítenek szinte sehol, teljesen elfogadott tojásfehérjével.
Alkohol nincs az eredetiben, ez később került bele, ma már azonban "hagyományosnak" tekintik benne. Marsala bor, Amarettó vagy rum, brandy az alternatíva, ami elfogadott. A legkorábbi alkoholos tiramisuk Marsalával készültek, ma is ez számít a legklasszikusabbnak. Magyarországon viszont a rumos verzió terjedt el leginkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!