Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A kölesnek milyen íze van?

A kölesnek milyen íze van?

Figyelt kérdés
Azért érdekel, mert beiktatnám az étrendembe, viszont volt már egy kísérletem, ami negatívan sült el. A kölesnek avas szaga, íze volt, pedig a csomagolás szerint még sok ideje lett volna hátra. Talán ez a íz az eredeti íze volt??

2014. febr. 16. 11:58
1 2
 11/12 Gymnospermatophyta válasza:

10:

Pár év után, de lehet másoknak még hasznos lesz. Igen, a mosás valóban segít én is úgy tudom, hogy elvedd a kesernyés ízt. Ha rákeresel, vannak erről szóló cikkek. Ezért is kell megmosni. Amennyiben ennél olvastam, akkor ez azért van, mert a növény egy bizonyos védőréteget képez a rovarok és egyéb állatok stb. ellen védekezésképp. Ennek van rossz íze (direkt) és ezt mosod le.

ápr. 27. 02:48
 12/12 anonim ***** válasza:
Azóta amúgy sosem éreztem már ezt a keserű kölesízt, szóval lehet, hogy márkafüggő is, áztatás kérdése is, vagy megszokás kérdése is, netán ízesítés kérdése is, hogy mennyire ízesítjük akár édesen, akár nem, és az utóbbi időben szinte csak sült kölesként ettük, nem édesen, kölessült receptet találtunk és szerettük meg, paradicsomszószós, olajbogyós, és talán a szülés sülés is elveszi a mellékízét, ezért nem éreztem már rég a mellékízét...
ápr. 27. 08:45
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!