A kölesnek milyen íze van?
Nincs avas íze. Nem a zsiradék volt avas amit beletettél?
Tegyél másik próbát vele. Bár én nem szeretem.
A zsiradék nem volt avas, az biztos.
Köszönöm, akkor újra próbálom! Lelkesen.. :)
Én köles-fasírtot készítettem belőle rendszeresen, semmi avas íz, egyebek. Olyan semleges, mint a rizs, csak a szervezetnek (állítólag) egészségesebb.
Köles-fasírt:
sós vízben főzd puhára a kölest, de rövid lében, mire megfő, legyen kb. olyan sűrű, mint a tejbegríz. Hagyd hogy teljesen kihűljön, utána ezt használhatod, mint a darálthúst: só-bors-zúzott fokhagyma bele (esetleg apróra vágott petrezselyem) 1 tojással-liszttel/zsemlemorzsával összegyúrod. Gombócokat formázol belőle, és mielőtt elkezded sütni, zsemlemorzsába forgasd meg, és ott egy kicsit a gombócokat lapítsd meg, hogy korong alakúak legyenek. Egyenletesebben megsül a közepe. Kelkáp-főzelékkel isteni!!!
Vettem megint és bár ennek nem volt avas szaga és íze, de a kesernyés ízt továbbra is érzem egy nagyon picit.
Jól? Vagy becsapnak az ízérzékelőim?
Igen, van neki egy kicsit kesernyés, földes mellékíze. Szagának nem kellene lennie, max nagyon enyhe gabonásnak.
Legjobb kásaként enni, cukoros mákkal és eperlekvárral.
Érdekes, én kesernyésnek sosem éreztem. A szezám kesernyés, a mák is, de a köles? De lehet, hogy van olyan fajta, nagy tapasztalatom nincs.
Nekem körözött ízesítéssel ízlik a legjobban (hmmm abban van kömény, amit a szezámhoz ajánlanak, direkt a kesernyés íz elfedésére, lehet, hogy ez segít? bár ahogy írtam, nekem sosem volt kesernyés, pedig arra érzékeny vagyok, évtizedekig nem tudtam megenni a grapefruitot sem), illetve ha édesen, akkor őrölt mandulával, mézzel, mazsolával, fahéjjal :P
Nem is tudtam, hogy a köles meg tud avasodni... Most főztem egy csomag utolsó adagját, amellyel minden adaggal gond volt, pont ez a kesernyés mellékíz vagy utóíz, meg hogy villanyplatnin rögtön odaégett, úgyhogy gondoltam, akkor gázon főzöm az utolsó adagot, az íze meg érdekes módon én úgy tapasztaltam, hogy a kesernyés íze attól függ, hogy mennyire mosom meg előtte. Ha csak leöblítem, akkor marad kesernyés, ám ha rendesen szinte áztatom sokáig, akkor volt, hogy ugyanaz a csomag nem volt kesernyés, ám most gázon mégis újra...
Szóval igazából nem is értem, hogy most akkor le lehet mosni az avasságát vagy mi ez?
Amúgy az enyém is még nagyon bőven lejárati időn belül volt, de simán megromolhatott boltba szállítás vagy ott ácsorgás alatt is, ugye, ha a köles tényleg olyan érzékeny, mint ahogy most utána is olvastam...
Ez elég kiábrándító, pláne, hogy csak főzés után derül ki, hogy milyen az íze, hogy eléggé megmostuk-e, és ha nem finom, kárba ment az egész főzött adag... :( Tiszta lutri ilyen alapon kölest venni, mert így bármelyik csomag lehet már romlott, avas a lejárati időn belül is, ami csak főzés után derül ki, és akkor azután marad az egész csomag olyan...?
Vagy tényleg lemosható, kiáztatható belőle a keserűsége vagy ezt csak én gondolom és csak az ízesítésétől függ, hogy mikor érezzük a keserűségét és mikor nem...?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!