Vegák mi a véleményetek erről?
De bizony így van. Ha félünk, stresszhormonok termelődnek. Ez azért van, hogy felkészítse a testet az esetleges menekülésre. Ugyanez van más állatoknál is. A stresszhormonok rontják a hús minőségét is, úgyhogy jobb minőségű termékeknél mérőműszerrel ellenőrzik, pl. sonkáknál, és az olyan darabokat inkább bedarálják és más termékekbe használják fel.
"..Tehát a vegások (elvileg) azért nem esznek húst hogy azt a negatív energiát ne egyék meg, vigyék be a szervezetükbe...."
Ezen kívül még sok indoka lehet annak, ha valaki nem eszik húst. Pl. etikai okokból, mert nem akarja hogy miatta állatokat öljenek meg, vagy tartsanak élete végéig bezárva. De sokan vallási, spirituális, egészségi, vagy akár környezetvédelmi okokból is.
a félelem nem egy összetett érzés, így valóban az állatok is képesek félelmet érezni, és érzik is haláluk előtt
így közvetlenül előtte a stresszhormon termelődése hat az állat húsára, kimutatható benne valami
szerintem az ilyen hús fogyasztása nem egészséges, csak sokszor a húsevők azt sem tudják, mi okozza a bajukat
doktor zsozso, te se láttál még közelről állatot.
s egyébként igen, stresszhormon termelődik, és az nem fog eltűnni a húsából.
kérdező, te is aztán jó nagy ökörséget beszélsz. szerinted egy csirke, vagy egy malac mg akarja gyilkolni a családot? úristen. még csak nem is ragadozó...de azok is félnének, max. félelemből, védekezésből, éhségből ölnének meg. nem gonoszságból.
Lol poenbol irtam ezt a kérdést.
Mekkora érvek születtek :D
Én azon az állásponton vagyok hogy ha vegának lenni egészséges akkor miért gumós zápfogaink vannak (termeszetismeret 3-4. Osztaly) redős helyett. Ha mindenevők vagyunk akkor mindent megkap a szervezetünk. Ès a betegségek okozója sem bizonyos ételek evése hanem inkább a mértéktelensèg a lustaság és a túl sok stressz.
Doctor zsozso idézném: "Az állatoknak nincsenek érzéseik mert az ösztöneik elnyomnák azokat ha lennének is de nincsenek. nem véletlenül ÖSZTÖNLÉNYEK!
Az a lélek dolog meg tiszta ezoterikus röhej nem is méltatnám komolyabb válaszra..."
Akkor valószínűleg a kutyák is csak ösztönből áldozzák fel magukat olykor a gazdáikért. -_- Elárulok egy titkot nagy okos MINDEN ÁLLATNAK ÉS ÉLŐLÉNYNEK VAN LELKE. Az a baj az emberiségnek hogy mindig azt hisszük mi vagyunk az evolúciós folyamat csúcsa.Aztán mi van? Öljük egymást a pénzért, fajokat pusztítunk ki, elpusztítjuk az egyetlen helyet ahol élni tudunk. És ezt teljesen lelketlenül... Ennyi erről. Nem kell ennyire önelégültnek lenni.
azért van gumós zápfogunk, mert mindenevők vagyunk. de ez nem azt jelenti, hogy mindent meg is kell enni, hanem, hogy lehet. egy ragadozónak a fogazata, bélrendszere totál más.
nézd meg egy cica fogát, meg a tiedet.
ez elég gyenge érv, hogy akkor nem lesz egészséges, mert gumós zápfogunk van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!