Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A húsevők miért gondolják...

A húsevők miért gondolják magukat jobbnak a vegetáriánusoknál?

Figyelt kérdés
2013. dec. 29. 23:32
1 2 3
 11/23 anonim válasza:
73%

A vegetáriánusok között is jobbnak gondolják magukat. miért? mert a vegetáriánusok nagy része "védi" az állatokat, úgy, hogy nem eszi meg azt amit úgyis levágnak/megölnek ha megeszi, ha nem. De azért mégis védik a környezetet...

A húst evők, azért gondolják, hogy jobbak, mert amióta létezik az ősember, azóta húst is eszik az ember (gumós fog, emésztőrendszer- mind bizonyítja, hogy húsevésre módosultunk).

Igazából nem értem, ki, miért tartja jobbnak magát, de tény, hogy a vegetarianizmussal nem védenek semmit, a termelés szinten marad, csak több állat hal meg feleslegesen, amíg szedik a fehérje és N-tablettákat. Aki meg rasszista, annak mindegy kit utál, és hogyan, mi alapján bontja szét az embereket

De ez undorító, hogy mennyi szemetet termel az ember, és mennyi élet vesz oda feleslegesen..de ez már más téma

2013. dec. 31. 01:01
 12/23 anonim ***** válasza:
22%
A húsevőknek nem olyan a foguk, mint az embernek, az emésztőrendszerük meg pláne. Nézd meg cica fogát.
2013. dec. 31. 11:51
 13/23 anonim ***** válasza:
51%

"Igazából nem értem, ki, miért tartja jobbnak magát, de tény, hogy a vegetarianizmussal nem védenek semmit, a termelés szinten marad, csak több állat hal meg feleslegesen, amíg szedik a fehérje és N-tablettákat"

Továbbra sem értem miért kellene táplálékkiegészítőt szednie egy vegetáriánusnak, mikor a tejtermékekben, tojásban minden esszenciális aminosav megtalálható, és ezeket fogyasztják?

Nem értem egyszerűen minek szólsz hozzá a kérdéshez, amikor azt sem tudod mi a különbség a vegetáriánus és a vegán között, teljesen alaptalanul kritizálsz és csak hülyeségeket írsz. Neked ez jól esik?

2013. dec. 31. 11:54
 14/23 anonim ***** válasza:
94%
12-es válaszoló: az ember nem húsevő, hanem mindenevő, a macska az meg húsevő, ne keverd a szezont a fazonnal
2013. dec. 31. 15:56
 15/23 anonim ***** válasza:
az előzőnek írtam, aki azt állította, hogy a fog meg az emésztőrendszer jelzi, hogy húsevésre módosultunk. az a cica (meg a többi ragadozó), aki húsevésre módosult, neki meg totál más a foga is, meg az emésztőrendszere is. nem én keverem, hanem ő. az ember mindenevő, ami azt jelenti, hogy húst IS és növény IS ehet. egy ragadozó viszont nem lenne meg hús nélkül, nem élné túl. az ember viszont igen.
2013. dec. 31. 17:01
 16/23 anonim ***** válasza:
akkor félre értettelek, bocsánat :)
2013. dec. 31. 19:37
 17/23 gráner andrás ***** válasza:
Az emberi lény valójában mindenevő! Az, hogy kinek kinek mekkora a kalória szükséglete, a munkavégzéséhez képest, nem vega vagy húsevő formátuma, nincs jelentősége alaphelyzetben, hosszabb távon meg m nincsenek generációs adatok, hogy mi lesz a vegetáriánussal,több generáción keresztül! Egy biztos, hogy ne a hús hizlal, hanem a mellette bevitt energiafelesleg! Nem attól lesz valaki túlsúlyos amit karácson és új év között megevett, hanem attól amit január másodika és december 23.-a között evett meg!!! TENGERPICI
2014. jan. 5. 10:37
 18/23 anonim ***** válasza:

Hát én vegaként bevallom,hogy lenézek bizonyos húsevő embereket de NEM mindet.

Én azokat nézem le,akik zabálják a sok hamburgert a gyors kajás csirkemelleket stb.(És tudjuk,hogy ezek mind nagyüzemekből származnak.)

Már vannak vagy 120 kilók és tonna számra eszik a szemetet.Ha az emberek kiegyensúlyozottan esznek jóval kevesebb állatot kéne levágni.

Egyébként azokkal akik igazi húst vesznek megbízható boltokban és kiegyensúlyozottan táplálkoznak nincs semmi bajom.Tiszteletben tartom,hogy ő szereti a húst,ennyi.Ez az ő magánügye.

Egyébként a vegák részéről szerintem azért nem szeretik a húsevőket,mert erre is gyilkosságként tekintenek(és szerintem az nagyon durva dolog a húsevők részéről,hogy ezért dilisnek tekintenek ránk pedig ez csak annyit jelent,hogy mi érzékenyebbek vagyunk az állatok szenvedésére)

A húsevők meg szimplán nem szokták szeretni az olyanokat akinek más a gondolkodásmódja.És tapasztalatom szerint elég tudatlanok is ebben a témában.

De általánosítani nem szeretnék,mert mindenki más és mindkét oldalon vannak olyanok akik kiérdemelnének egy jó kis fejmosást:D

Egyébként elég sok húsevő mondja,hogy a vegetarianizmus mostani divat és pl "a kereszteslovagok között nem volt"

Nektek azt javasolnám,hogy menjetek visszább,ne a tudatlanság korában keresgéljetek

A keresztes háborúk a sötét középkorban voltak.De mi van a görögökkel stb?

Már kr e. 500 környékén létezett a vegetarianizmus.Általában a filozófusok voltak azok,mint pl.Pithagorasz,Platón,Plutarkhosz.

És azt hozzá tenném,hogy ezek a régi civilizációk sokkal fejlettebbek voltak orvoslás,csillagászat stb..terén mint a középkorban.

Ami pedig az ősembert illeti ők se ettek olyan sok húst,mert azt le is kellett vadászni.Sokkal több növényt(bogyókat stb.)ettek.

A vegetarianizmus nagyon régóta létező dolog a földön csak az változik a korszakokkal együtt,ahogy viszonyulnak hozzá:)

2014. jan. 9. 14:38
 19/23 anonim ***** válasza:

# 18

[link]

2014. jan. 9. 18:45
 20/23 gráner andrás ***** válasza:
Óriási nagy /baromság és sznobság/ amikor az emberek azzal akarnak kitűnni a többiek közül, hogy ki mit eszik, iszik!!! A vega lenézi a mindenevőt, a mindenevő meg lenézi a vegát!!! Ahelyett, hogy megpróbálnának emberként viselkedni és nem a divatot majmolva sznoboskodnának!!!Ugyanis nincs semmilyen gyakorlati tapasztalat a vegaságról, nincs semmi ami bizonyítaná, hogy az álszentesség eredményét!!!!! TENGERPICI
2014. jan. 10. 07:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!