Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegának lenni olcsóbban kijön?

Vegának lenni olcsóbban kijön?

Figyelt kérdés

Miszerint elég és megfelelő tápanyag jut a szervezetbe. Akik szerint a hús nélkülözhetetlen azok kíméljenek, tudom, hogy ez nem igaz.

Meg a vega kaja ízvilága nem unalmas? Miket fogyasztanak amivel minden jóság jut a szervezetnek?

2013. dec. 20. 01:13
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
0%
Rosszul tudod kérdező! A hús nélkülözhetetlen. Persze nyilván nem kötelező tonnaszámra enni.
2013. dec. 26. 08:19
 12/29 anonim ***** válasza:
64%

11. Ha már ennyire okos vagy, felvilágosítanál bennünket, hogy pontosan MI a nélkülözhetetlen benne?

Üdv., egy 12 éve vegetáriánus, tökéletes vérképpel

2013. dec. 26. 13:17
 13/29 anonim ***** válasza:
13%
Dögölj meg. Gondolod a vérkép minden. xdd
2013. dec. 26. 23:22
 14/29 A kérdező kommentje:

Nos, neked talán nélkülözhetetlen. Lássatok már a szemetektől. Láttam-e hetven éves vegát? Hát a Dalai Láma tudtommal ilyesmi, és nem úgy hírlik, hogy szívbajos lenne. 1935-ös születésű, kb 78 éves. Shaolinpapok kungfuznak, bitang erőnlétben vannak vén korukra, nem esznek húst. Tudtommal. Ezek példák. Ezek után ne mondja meg nekem valaki, hogy valaki azt mondta valami okoskodó, és már úgy van. Személy szerint nem vetem meg a fogyasztását, de tisztában vagyok dolgokkal. Miután kifejeztem meggyőződésemet, felesleges volt akárkinek az ellenkezőjét szajkóznia. Én nem azért mondtam, hogy titeket meggyőzzelek, hanem azért, amit képtelenek voltatok betartani, hiába kértem: ne szólaljatok meg. Mert felesleges, és önző gondolaterőltetés. Ez szellemi erőszakoskodás. De gyengébbeknek elmagyarázom, hogy szóval is lehet bántani, és konfliktust szítani, ha eddig nem tűnt volna fel. De isten ments, hogy legyen olyan aki ezt nem tudja, mert az emberektől minden kitelik. És az ok, ami a konfliktust kihozza, az az "áldozat" SZABADSÁGVÁGYA. Igen, itt a gondolat szabadságról van szó, milyen másfajta szabadság létezik még? Ez az alap. Mindkét fél szabad akar lenni, és egységesíteni magát a másikkal bizonyos esetekben.

Na, akkor remélem ezt a részét lezártnak tekinthetjük, és foglalkozhatunk magával a kérdéssel, nem holmi saját meggyőződésekről. Aki úgy érzi tudna hasznos információt adni még az megteheti.

2013. dec. 28. 16:21
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

Hát én egy jó ideje nem figyelem már a húsárakat, de barátaim-ismerőseim gyakran jegyzik meg tréfásan, hogy:

"Ó, hát én is vegetáriánus vagyok -- minden hónap végén!"

:) Mármint úgy értve, hogy fizetésnaptól fizetésnapig nem szokott elég pénzük lenni húsra.

Az emberek általában arról mondanak le, amiről ösztönösen érzik, hogy nélkülözhető, ha mindenképpen muszáj valamit elhagyni. Van, akinek a mindennapi hús már luxus.

Korábbi hozzászólásokkal kapcsolatosan: Egyetértek, hogy a "húspótló" készítmények csak azoknak valók, akik egészségügyi okokból nem ehetnek húst, illetve hozzátenném, hogy a kezdő, tapasztalatlan vegák kísérleteznek vele. Lehet, hogy azok speciel drágábbak mint a hús, főleg a csilivili bioboltokban, de a vegák nem "hús helyett" eszik a dolgokat.

A vega kaja ízvilágáról csak annyit: az ételek a fantáziadús elkészítéstől, a jól eltalált fűszerektől olyan finomak, amilyenek. A hús is ugyanúgy, ezek nélkül kiábrándítóan ízetlen lenne. sőt, kell is, hogy a fűszerek elfedjék, hogy mi is a hús valójában.

A fűszerezés viszont nem a húsevés kiváltsága...

2013. dec. 28. 22:37
 16/29 anonim ***** válasza:

"Azt nem értem, hogy akiknek láthatóan halvány lila f*ngjuk sincs a témáról, azok miért szólnak hozzá?!"

Drága arany csillag virágom! Úgy látom halvány lila gőzöd sincs, még arról sem, hogy te mit csinálsz! Aki állati eredetű táplálékot eszik, az nem vegetáriánus!!!

Nincs olyan, hogy "csak ezt" és "csak annyit"! Vagy mindenevő valaki, vagy növényevő! A magánügyed hogyan teszed tönkre magad, de a szavahihetőségednek annyi! valószínű, el is hiszed amit mondasz, de magadnak is hazudsz, meg mindenkinek hazudsz, amellett aki tényleg hisz neked, mert fiatal, meg tudatlan, tönkre is teszed! Még a saját gyermeked sincs jogod tönkretenni, nemhogy a másét!

Olvass erről a témáról sokat, hogy ne árts a társadalomnak! Olvasgasd a szlogened!!!

2013. dec. 29. 09:39
 17/29 anonim ***** válasza:

(15)"Az emberek általában arról mondanak le, amiről ösztönösen érzik, hogy nélkülözhető, ha mindenképpen muszáj valamit elhagyni. Van, akinek a mindennapi hús már luxus."

Ez akkor baromság, hogy elképzelhetetlen komolyan venni! Az emberek arról mondanak le, amit nem tudnak megvenni! Majd nézd meg! A dohányosok nem sárgarépát fognak enni, akik naponta megisszák a pohár borukat, sörüket, nem fognak sárgarépa levet inni helyette! Akik hónap végén vegetáriánusok, azok ugyan azt eszik hónap végén, amit az elején, csak nincs benne hús, mert nem telik rá! Azért "ösztönösen" fog telefonálni, fűteni, cigarettázni, pálinkázni, tévézni meg netezni! Mert ösztönösen ez a legfontosabb...

2013. dec. 29. 09:48
 18/29 anonim ***** válasza:
39%

Te komplett hülye vagy, kedves 11-es. Annyira "nem részletes" a vérkép, hogy genetikai rendellenességre utaló dolgokat kiszűrt pl. a testvéremnél.

Arról nem is beszélve, hogy egy komplett vérképen az összes vitamin és ásványi anyag szint fel van tüntetve, nálam magasabb volt, mint szükséges...

Épphogy a hús az, amiből a legtöbb vitamint, ásványi anyagot nem tudja felvenni a szervezeted, pusztán a fehérjéket.

Na mindegy, hülyékkel felesleges vitatkozni, alapvető biológiai tényekkel nem vagy tisztában. Troll.

2013. dec. 29. 11:37
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
U.i.: nem szedek SEMMILYEN készítményt, ahogy egy normális vegetáriánus sem! ELlenben érdekes módon a húsevő ismerőseimnek B vitamin, C vitamin, stb. kiegészítőkre van szükségük, mert derogál nekik olykor-olykor elfogyasztani egy répát vagy narancsot...
2013. dec. 29. 11:38
 20/29 anonim ***** válasza:
Nem!
2013. dec. 29. 17:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!