Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegának lenni olcsóbban kijön?

Vegának lenni olcsóbban kijön?

Figyelt kérdés

Miszerint elég és megfelelő tápanyag jut a szervezetbe. Akik szerint a hús nélkülözhetetlen azok kíméljenek, tudom, hogy ez nem igaz.

Meg a vega kaja ízvilága nem unalmas? Miket fogyasztanak amivel minden jóság jut a szervezetnek?

2013. dec. 20. 01:13
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
33%
Nem olcsóbb, de sokkal egészségtelenebb! Mindegy melyik elvet vallod, Darwin, mindenható, az ember úgy lett megalkotva, hogy az egészséges táplálkozásához nélkülözhetetlen az állati eredetű fehérje (nyomelemek, ásványi sók)! Ezt szintetikus műanyagokkal nem lehet pótolni úgy, hogy ne menjen az egészség, az immunrendszer rovására.
2013. dec. 20. 05:47
 2/29 anonim ***** válasza:
22%

Ha ügyelsz arra, hogy minden szükséges tápanyagot megkapjon a szervezeted, akkor egyáltalán nem olcsóbb, sőt!

Egyébként ma már gyakorlatilag bármilyen kaját meg tudsz csinálni vega verzióban, elég jó húspótlók vannak. Jó, mondjuk a rántott csirkecomb még nem megy, de pl. van olyan vega fasírt, ami a megtévesztésig hasonlít az igazira. Mármint állítólag, én is maradi vagyok és maradok a húsnál. Amit tudok, azt vega ismerőstől tudom.

2013. dec. 20. 07:28
 3/29 anonim ***** válasza:
67%

Azt nem értem, hogy akiknek láthatóan halvány lila f*ngjuk sincs a témáról, azok miért szólnak hozzá?!

"Ha ügyelsz arra, hogy minden szükséges tápanyagot megkapjon a szervezeted, akkor egyáltalán nem olcsóbb, sőt!"

Elárulnád mire kell ügyelnie egy vegetáriánusnak, aki fogyaszt tejtermékeket, tojást is? Ugyanis ezekben minden esszenciális aminosav megtalálható egyszerre, a vitaminokat meg gondolom te sem az oldalasból veszed fel, észlény.

"Egyébként ma már gyakorlatilag bármilyen kaját meg tudsz csinálni vega verzióban, elég jó húspótlók vannak. "

A vegetarianizmusnak nem célja a hús utánzása. Húspótló termékeket általában azok fogyasztanak, akik orvosi előírásra, pl. allergia vagy más gyomorbántalmak miatt nem fogyaszthatnak húst, de ennek ellenére szeretik.

"Meg a vega kaja ízvilága nem unalmas? Miket fogyasztanak amivel minden jóság jut a szervezetnek?"

Véleményem szerint sokkal változatosabb, mint a húsé.

Ha pl. megnézem a saját étrendem és a férjemét...

Én ettem a héten gombát, cukkinit, répát, articsókát főételnek, az most mindegy hogyan elkészítve.

Ezzel szemben a férjem evett sertés-és szárnyashúst... Mondanom sem kell, hogy minden zöldség eltérő ízvilágú, így a főételek sokkal változatosabbak lesznek, hogy ezek kerülnek a középpontba.

Miket fogyasztok? Onnét, hogy megeszem a napi 1 főtt tojásom és megiszom a 2 deci tejemet, tökmindegy. Ugyanis ezzel több, mint elegendő teljes értékű fehérjét és vasat vittem be a szervezetembe (nekem a vas különösen fontos, a család nőtagjai sajnos mind súlyos vérszegények - vegetáriánus egyébként csak én vagyok).

Na de hogy pár példát mondjak, amiket nagyon szeretek - vegetáriánus lasagne gombával, padlizsánnal; krumplifőzelék tócsnival; kéksajttal töltött gombafejek; mozzarellás-paradicsomos cukkinitekercsek; fokhagymakrémleves narancsos-rozmaringos-vajas baguette-el; rakott padlizsán vörösborral, rókagombás rizottó; kakukkfüves-vajas sárgarépa; babos-kukoricás-paradicsomos tortilla leves lime-al, cheddar sajttal; pezsgős gombafejek; provence-i fűszerezésű zöldspárgás krumpli, szezámmagos-mézes-szójás tofukockák... és így tovább.

A lehetőségek száma végtelen.

2013. dec. 20. 10:48
 4/29 anonim ***** válasza:
25%
Láttatok már 70 feletti vegetáriánust? Én se! :))
2013. dec. 20. 23:10
 5/29 anonim ***** válasza:
100%

Az olcsósághoz nem tudok hozzászólni, a hús meglétének vagy hiányának nem annyira van köze hozzá, mint egyéb tényezőknek. Zöldséget is lehet olcsót s drágát is enni, húst is, s akkor az egyebekről szó se volt.

Hogy a csudába lenne már unalmas? Ezt sosem értettem. Egy vega majdnem mindent ehet, mint egy húst is evő... Az a párféle ipari hús, amit egy szimplább mindenevő eszik, igazán nem sokat tesz hozzá a kulináros élvezetekhez, viszont rengeteg zöldség, mag, fűszer, gomba, miegymás van... S ott van a tojás (amiért én odavagyok, de nem a boltiért, azt nem eszem meg), a tejtermékek...

Én jobbára tojást, olajos magvakat, zöldséget, némi gyümölcsöt és sajtot fogyasztok a főbb ételcsoportok közül (mert amúgy méz, kakaó, fűszerek, ilyesmik is gyakran szerepelnek), már ez is eléggé változatos, ha az ember jól csinálja, a sokféle alapanyagoknak végtelen sok kombinációja van, különféle elkészítési módokkal...

Igaz, a kedvenceimet sose tudnám megunni. Gyümölcsöt pl. szinte csak magában eszem, de nekem a 46. napon sem képes unalmas lenni egy tökéletes, édes-leves-zamatos Alexander körte. Később se lenne az, de nem tart örökké a körte szezonja sem. De a hagymás rántotta is ilyen, sosem unnám meg reggelire, színes nyers zöldségekkel körítve. Szeretem a változatosságot, a napjaim igencsak variálódnak, a magkenyereim szinte mindig másak, de pár gyakori elemmel nincs baj.

2013. dec. 21. 01:57
 6/29 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól csinálod akkor sokkal olcsóbb! A szejtánt ajánlom. A fehérjetartalma magasabb, mint a legtöbb húsé, és kb. 300-400 forintból lehet kihozni egy kilót.
2013. dec. 22. 15:53
 7/29 anonim válasza:
Alapvetően azt hiszem olcsóbb a vega. Én csak évek óta haladok a vega felé. Fiatal koromban kifejezetten húsfaló voltam, most méz, dió, mandula, magok kaukázusi kefir ( benne többféle mag és aszalt gyümölcs)sok zöldség és saját készítésű zöldséglé adja az étkezés gerincét.Tojás hal és csirke egy héten ha egyszer előfordul. A zöldség még mindíg olcsóbb, mint az elfogadható hús. Másik nagy előny, hogy a vega kaja után nem kívánok semmiféle alkoholt.
2013. dec. 23. 21:15
 8/29 anonim ***** válasza:
92%

4-ik: Láttam, és beszéltem 70 fölötti vegetáriánussal, valójában már 80 fölött volt és van, de valóban 70-nek néztem :)

Egyébként van már természetes, húsmentes csirkeszárny, amerikában, talán már európában is, de ezekre véleményem szerint nincs szükség, ha valaki nem kívánja a húst.

És hogy a kérdésre válaszoljak, én nem vega vagyok, hanem vegán.

Ha azt nézem, hogy az egészségesebb olaj, az egészségesebb só, növényi tejpótlók, természetbarát mosószer (ugyanis ez egy életmód) nem olcsóbb, és természetesen a húspótlók sem, ugyanakkor ami kiesik ( sajt, hús) kompenzálja ezt.

Nem utolsó szempont az sem, hogy mióta átváltottam a vega étrendről a vegánra, fogytam, szépen kirajzolódnak az eddig eldugott izmaim, mindezt úgy, hogy egész nap kajálok :D

Persze ehhez társul a sport, az, h kevés lisztet eszem, amit ezen a ponton már egyébként se nem kívánom és nem is igénylek.

Csak ajánlani tudom, bocsi a hosszú válaszért :)

2013. dec. 23. 23:49
 9/29 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok 18/L
2013. dec. 23. 23:53
 10/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2013. dec. 25. 16:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!