Miért lett divat vegának lenni?
Nah azt azért nem merném állítani, hogy a vegetáriánus táplálkozás egyoldalú, néhány ember aki "mindent" eszik sokkal egyoldalúbban táplálkozik.
Hogy miért lett divat? Nézd meg a "sztárokat" egyre több benne a vegetáriánus, az emberek meg követik őket, különlegesnek érzik magukat tőle, nomeg mostanra már jobban terjed, hogy mi is ez, így vannak olyanok, akik nem divatból, hanem tudatos választás alapján döntöttek a vegetarianizmus mellett.
Üdv, egy vegetáriánus (2 évtizede)
*több köztük a vegetáriánus
bocsi
Egy másik vega, aki 10 éve műveli ezt az életmódot.
Én tudatosan környezetvédelmi, és egészségi okból választottam ezt az életmódot. És köszönöm remekül vagyok. :) :) :)
Fejlődik a tudomány, változik az életmód, ezek (is) az okai szerintem.
Nem hinném, hogy valaki csak divatból lesz vega, hiszen az komoly elhatározást és elszántságot feltételez, hogy valaki ne csábuljon rá a húsra.
A vegetáriánus lét az egy életmód, nem pedig divat. Aki divatból csinálja, az biztosan nem lesz tartós állapot. Én 6 éve vagyok vegetáriánus, és csupán annyi történt, hogy besokalltam a hústól (egy karácsony után) és azóta sem kívántam meg.
1.)
Érdekes, hogy azután kezdtem nyitottabb lenni a természet és a szeretet kérdése felé...
2.)
Minden évben csináltatok teljes vérképet és az minden szinten tökéletes, a vas kicsit több is,mint a megjelölt felső érték, koleszterin rendben.
3.) Azt hiszem egyébként ez vércsoportfüggő is. Pl. egy nullás soha nem lesz vega, még akkor sem, ha divatot akar követni. Ő esetleg kórosan sovány lesz (ha már divatról és sztárokról beszélünk.)
:-))) H. 32/N
Én is vegetáriánus vagyok,igaz elég korán kezdtem (12 évesen)de nem bánom még most se. NEM divatból,hanem egyszerűen 12 évesen már többet éreztem az állatok iránt,mint egy "jaj de édes" és annyi. Sosem tűnt fel komolyabb baj, igaz néha volt egy kis vashiányom,de pótoltam és normális lett. Mivel még fejlődő szervezet a tanárok nehezen fogadták,próbáltak lebeszélni stb... De nem sikerült, és a mai napig az vagyok. Meg nem fordult a fejemben,hogy a sztárok miatt mondjak le a húsról!!!
Kort nem említek ne haragudj.
L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!