Zöldségeket hogy?
a fagyasztott zöldség még mindig nem rosszabb, mint az olyan zöldség, ami modnjuk 2 hete ott áll a zöldségesnél. azokat tuti jól szedték le, és rögtön gyorsfagyasztás, attól még tudtommal elég sok tápanyag bennemarad. az agyonfőzéstől igenis kimegy belőle minden.
hát vannak olyan helyek meg főzési módszerek, ahol 40 fok fölé sosem hevítenek semmilyen ételt (pesten a mannatural étterem, ha gondolod, oda benézhetsz tippekért, én mikor voltam, annyian voltak, hogy nem volt érkezésem faggatni őket). de egyébként szerintem olyan nagyon drasztikusan azért nem vész el a tápanyagtartalom, ha éppenhogy megpárolod őket, még maradjanak roppanósak. rengeteg vitamin oldódik zsírban, szóval olivaolajat/vajat mindig rakok alá egy picit.
amúgy én télen rengeteg tököt, káposztát és céklát eszem.
cékla,répa,alma lereszel, joghurtot hozzá, ha van kedved vagy ínyenckedni akarsz, feta sajtot rakhatsz hozzá joghurt helyett. ez tök nyers saláta, és én nagyon szeretem
vagy az amerikai cole slaw
savanyú káposzta+vékonyra vágott lilahagyma+tökmagolaj
zeller+alma (mindkettő nyersen, gyufaszálra vágva)+ kevés gorgonzola+dió+joghurtos-majonézes öntet
én ezeket csinálom gyakran. remélem, ad 1-2 ötletet... már ha sima vegetáriánus vagy, nem vegán :)
Egy nagy levél római saláta és egy alma.
Ezt megtisztítva leturmixolod,és már fogyaszthatod is.(kiváló immun erősítő)
Citrom,narancs,savanyúkáposzta...
dió pedig jó mg, d és ca forrás elvileg.
Napi egy pohár vörösbor pedig fedezi az ásváynianyag bevitelt,mondjuk nem kimondottam a koccintósra gondolok...meg a vérnyomással is csinál valamit,meg a vörösvérsejt termelődésében nyújt segítséget a benne lávő antioxidánsnak köszönhetően.
Van még néhány ilyen.
4-es:
"A közönséges étkezési olajok közül a legveszélyesebb a kókuszolaj és kókuszzsír, a maga 88%-os telítettzsír-tartalmával. A második legveszélyesebb olaj a pálmaolaj és pálmazsír, amely 64%-ban telített zsírokat tartalmaz."
Én általában olívaolajat vagy szőlőmagolajat használok sütéshez, főzéshez (de van itthon tökmagolaj, kendermagolaj, szójaolaj, mákolaj, meg talán lenmagolaj is).
Előző: lehetséges, h neked van igazad, de azt tudni kell, rengeteg mindenben elhangzott már állítólagosan tudományos érv pro és kontra... Ezért még nem kell lepontozni. A koleszterinről is vannak alter kutatók, akik az ellentétét állítják, pl hogy szerintük a jóval magasabb szint a megfelelő, mert hogy nagyon is kell szerintük a koleszterin; és lehetne még sorolni...
Egyszóval érdemes saját magunkon kísérletezni az olyan ételekkel, melyekkel nem túl kockázatos, és megfigyelni testünk-lelkünk változásait.
4-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!