Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Milyen zöldségeket, gyümölcsök...

Milyen zöldségeket, gyümölcsöket vegyek?

Figyelt kérdés

Talán hülyén hangzik, de eddig szó szerint havonta egyszer-készer szántam rá magam, hogy bármi féle gyümit, zöldséget megegyek. Változtatni szeretnék ezen (az háziorvos szerint is kellene), nem is kicsit. Vegetáriánus szeretnék lenni, és tartani magam ehhez a dologhoz, bármilyen nehéz is lesz.

Most indulok boltba.. mit gondoltok, milyen zöldségeket, gyümölcsöket vegyek így kezdetnek/kezdetben?

Tudni kell, hogy elég sokat eszek, valami laktatóbb kellene, ha lehetséges..

Köszönöm a NORMÁLIS válaszokat előre is. :)

2013. aug. 18. 09:24
 1/8 anonim ***** válasza:
Én is vega vagyok:) az egyik kedvenc kajám a tejszínes cukkinis tészta, nagyon finom és laktató. Ha érdekel szívesen leírom. De ez az étel létezik gombás verzióban is az is nagyon jó:) vagy főzhetnél cukkini krém levest az isteni.
2013. aug. 18. 09:59
 2/8 anonim ***** válasza:
76%

Én nem vagyok vegetáriánus, de pl egy tál ételnek grillezhetnéd a zöldségeket pl tofuval.

Zöldségek:

brokkoli, répa, zöldbab, lila hagyma, kaliforniai paprika,cukkini, (gombát is lehet hozzá grillezni),kelbimbó...koktél paradicsom.

Ehetsz sima főtt kukoricát, az is szezonális.

Vegetáriánus még: a töltött (sütött) padlizsán juhtúróval töltve pl, vagy a töltött karalábé...(ha nem hússal töltöd :) )

Gyümölcsök: dinnye (sok a víz tartalma), barack (laktató).

Hirtelen ezek jutottak eszembe

2013. aug. 18. 10:03
 3/8 anonim ***** válasza:
0%

Vegetáriánus NE legyél, mert az csak divat, de tönkre teszed az egészségedet.

Vegyél zöldborsót, babot, krumplit, karalábét. Ezeket sok féleképpen lehet elkészíteni.

2013. aug. 18. 10:21
 4/8 Cass90 ***** válasza:
68%

Azt mondanám, hogy mindig az adott idénynek megfelelőt, de sok ember például nem szeret egy-egy idény gyümölcsöt/zöldséget. Én nagy nyers étel imádó vagyok, azonban a dinnyék, szőlők nem a kedvenceim... Kísérletezz, de vegyél hatalmas mennyiséget semmiből. Mi is vettünk már úgy barackot, hogy szinte semmi íze nem volt. Rosszabbak az ilyen csalódások nagy mennyiség esetén.

A szilva nálam nagy kedvenc, illetve a kopasz barack, zöldségből a paprika (nyersen). Egyénfüggő. Ősszel előjön az alma mániám, na, a savanykásból ipari mennyiség szokott fogyni.

2013. aug. 18. 10:40
 5/8 schocko ***** válasza:
0%
Én nem vagyok vegás (mert nem vagyok nő), nem is akarok az lenni, s mert a zöldségek tele vannak vegyszerekkel ( bio is, csak az másmilyennel), s mert az élet nagyon rövid, a vegások sem lesznek tovább fiatalok, nem is biztos, hogy később halnak meg, különben is, 80 után az már csak vegetálás, sokkal többet pukizik a vegás, viszont a hús nagyon finom...
2013. aug. 18. 11:34
 6/8 anonim ***** válasza:
49%

- Fehértök, cukkini, pattiszon, és a kelkáposztából lehet főzeléket lereszelve. Ezekhez készíthetsz krumpli-fasírtot, vagy kölesfasírtot, esetleg rizsfasírtot.

- A tökféléket, a kelkáposztát, is lehet rántani is, imádom, mellé lehet akár sült-krumplit, tört-krumplit, vagy rizi-bizi, hasonló

- Karfiolt lehet rántani, szoktam belőle pörköltet is (ilyenkor répával-gyökérrel együtt) vagy éppen apróra leszelve, pici hagymát dinsztelsz apróra vágott petrezselyemmel, beleforgatod az apróra szelt karfiolt, sózod, fűszerezed, = hamis rizi-bizi-köret

Akármilyen zöldséget megpárolsz ízlés szerinti fűszerekkel pácolva, egy adag rántott sajthoz, vagy tojás-pörkölthöz, gomba-pörkölthöz fincsi köret lehet.

2013. aug. 19. 09:14
 7/8 anonim ***** válasza:
Persze ha rákeresel akár a "zöld-salátákra", akár a "gyümölcs-salátákra" a google-ban, egész biztosan kismillió elkészítési formát, ötletet, receptet találsz. Csak győzd megcsinálni, kipróbálni őket! :)))
2013. aug. 19. 09:50
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
A vegetáriánusok sokkal egészségesebbek.
2013. aug. 19. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!