Milyen zöldségeket, gyümölcsöket vegyek?
Talán hülyén hangzik, de eddig szó szerint havonta egyszer-készer szántam rá magam, hogy bármi féle gyümit, zöldséget megegyek. Változtatni szeretnék ezen (az háziorvos szerint is kellene), nem is kicsit. Vegetáriánus szeretnék lenni, és tartani magam ehhez a dologhoz, bármilyen nehéz is lesz.
Most indulok boltba.. mit gondoltok, milyen zöldségeket, gyümölcsöket vegyek így kezdetnek/kezdetben?
Tudni kell, hogy elég sokat eszek, valami laktatóbb kellene, ha lehetséges..
Köszönöm a NORMÁLIS válaszokat előre is. :)
Én nem vagyok vegetáriánus, de pl egy tál ételnek grillezhetnéd a zöldségeket pl tofuval.
Zöldségek:
brokkoli, répa, zöldbab, lila hagyma, kaliforniai paprika,cukkini, (gombát is lehet hozzá grillezni),kelbimbó...koktél paradicsom.
Ehetsz sima főtt kukoricát, az is szezonális.
Vegetáriánus még: a töltött (sütött) padlizsán juhtúróval töltve pl, vagy a töltött karalábé...(ha nem hússal töltöd :) )
Gyümölcsök: dinnye (sok a víz tartalma), barack (laktató).
Hirtelen ezek jutottak eszembe
Vegetáriánus NE legyél, mert az csak divat, de tönkre teszed az egészségedet.
Vegyél zöldborsót, babot, krumplit, karalábét. Ezeket sok féleképpen lehet elkészíteni.
Azt mondanám, hogy mindig az adott idénynek megfelelőt, de sok ember például nem szeret egy-egy idény gyümölcsöt/zöldséget. Én nagy nyers étel imádó vagyok, azonban a dinnyék, szőlők nem a kedvenceim... Kísérletezz, de vegyél hatalmas mennyiséget semmiből. Mi is vettünk már úgy barackot, hogy szinte semmi íze nem volt. Rosszabbak az ilyen csalódások nagy mennyiség esetén.
A szilva nálam nagy kedvenc, illetve a kopasz barack, zöldségből a paprika (nyersen). Egyénfüggő. Ősszel előjön az alma mániám, na, a savanykásból ipari mennyiség szokott fogyni.
- Fehértök, cukkini, pattiszon, és a kelkáposztából lehet főzeléket lereszelve. Ezekhez készíthetsz krumpli-fasírtot, vagy kölesfasírtot, esetleg rizsfasírtot.
- A tökféléket, a kelkáposztát, is lehet rántani is, imádom, mellé lehet akár sült-krumplit, tört-krumplit, vagy rizi-bizi, hasonló
- Karfiolt lehet rántani, szoktam belőle pörköltet is (ilyenkor répával-gyökérrel együtt) vagy éppen apróra leszelve, pici hagymát dinsztelsz apróra vágott petrezselyemmel, beleforgatod az apróra szelt karfiolt, sózod, fűszerezed, = hamis rizi-bizi-köret
Akármilyen zöldséget megpárolsz ízlés szerinti fűszerekkel pácolva, egy adag rántott sajthoz, vagy tojás-pörkölthöz, gomba-pörkölthöz fincsi köret lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!