Azt hallottam, hogy zöldségeket, gyümölcsöket nem jó együtt enni, vagy turmixokban inni. Van ennek alapja?
Én a kérdést sem értem.
Milyen zöldségeket, gyümölcsöket?
Ez már egy messziről is hatalmas baromság.
hallottam már ilyen szétválasztó diétáról, ahol még a paradicsom is gyümölcsnek számít.Nagy dilemmájuk a gomba...:) mert az ugye a zöldeségesnél kapható, de nem, zöldség, hanem gomba.
tudományos alapja szerintem nincs, de, ha igen, úgyis megírja valaki:)
Szerintem ilyen hülyeségekkel nem érdemes foglalkozni. Mindig vannak különféle "tiltások", hogy mit nem lehet együtt fogyasztani, csak egyiknek sincs semmi alapja. Olyan élelmiszerek nincsenek, amik együtt ártalmasak. Valaki kitalál egy ilyet, a többi meg elhiszi.
Pl. gyümölcsre nem szabad tejet inni - viszont a gymölcsturmixtól senkinek sincs baja.
Eteltarsitas. Azt mondjak a szakik, akik ertenek ehhez, hogy azert jo kulon enni dolgokat, meg tarsitgatni a megfelelo eteleket, mert maskent emesztodik. Vannak remek abrak, pl: [link] , de ha rakeresel az eteltarsitas szora, sok leirast talalsz.
Mielott valaki megvadol, nem, en se kovetem, mert van aki a banant pl az edes gyumolcsok koze sorolja, van pedig aki a krumplihoz. Erdekes minden esetre a tema, csak ne lenne benne annyi ellentmondas.
Ez így teljesen érthető annak, aki kitalálta. Remélem ő így eszik, mert különben ellentmondana önmagának! ... Én viszont nagy ívben tojok bele, ki mit gondol arról, hogy mit egyek, mit ne egyek és mit miután vagy mielőtt, esetleg mivel ne egyek! Az az ő élete, ez meg az enyém!
Cukrász az első szakmám és akkoriban azt magyarázták, hogy NEM MINDEGY, hogy jobbról balra, vagy balról jobbra kevered a krémeket, vered fel a habot, meg ilyenek. Érdekes, mert a balkezesek pont fordítva csinálják (pl. arab országok, ahol eleve jobbról olvasnak és írnak bal felé és ezáltal balkezesnek nevelik őket), ezek szerint náluk nem lehet normális sütit enni!?
Na hagyjon már mindenki a magasröptű eszmefuttatással!
Azt gondolják, ha ők ehhez hülyék, akkor másokat is azzá tehetnek! :o))
43/F
Köszönöm szépen, csak olyan válasz nem érkezett, aki tudna valamiféle magyarázatot a dologra.
Bevallom, csak kíváncsiságból kérdeztem, mert többször belebotlottam már ilyen bejegyzésbe, persze minden magyarázat nélkül.
Hát, nem tudom miért írja mindenki, hogy ez butaság, (talán mert soha nem jutott eszükbe?) nekem annyira logikus: más-más emésztése van a kettőnek, más-más emésztőenzimeket igényelnek és egymás emésztését hátrányosan befolyásolják.
A gyümölcs pl gyorsan átszalad rajtunk (lásd:nem lakunk tőle jól hosszú időre), könnyen emésztődik magában - ez számomra tény. Ám 40 fok közelében, felaprítva elég könnyen rothad - ez is úgy gondolom, tény.
A zöldségféléket viszont lassabban, hosszabban emésztjük. Ha ezt a kettőt összeadom, akkor kijön, hogy mi történik a könnyen és gyorsan emésztendő gyümölccsel ha lassan emésztendő ételekkel esszük együtt. (A hús eltölthet 24 órát is az emésztőrendszerben, az még rizikósabb a gyümölcsökkel együtt.) A rothadás során a vitaminok sérülnek, alkohol keletkezik és a többi ételféleség is átveszi a rothadást. A savanyú, bűzös szagú széklet is lehet árulkodó jel, a túlzott álmosság, stb szintén. Hiszen abból vagyunk, abból élünk, amit (össze)eszünk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!