Az állati fehérje hiánya káros?
00.25-nek
Vegetariánus.lap.hu
Amugy nem vok husevő ellenes ,a lányom is meg sokan körülöttem husevők de amikor valaki rasszista okostojás és mind1 milyen témában ,attól rosszul vok.
szia,
a válasz -saját tapasztalatból- NEM,bár a b12 és vasbevitelre valóban jobban oda kell figyelni,ha valaki kizárólag növényi étrendet folytat(vegánok,gyümölcsevök).
én 13 éves korom óta vega vagyok,tojást sem eszem,csak némi tejterméket(sajot,tejfölt).
emellett évekig hajón dolgoztam,fizikai munkát végeztem,és nem csak napi 12 órát,hanem volt,hogy 14-15-öt is.
köszönöm,kibírtam,söt,jól is éreztem magam.
pedig lényegében gyömölcsön és zöldségeken éltem.
és a legfontosabb:lassan egy éves lesz a kisfiam,akivel természetesen a terhesség alatt is vega voltam.
idöre született,csodálatos,egészséges baba.szinte mindent elöbb csinál az átlagnál.
ennyi.
remélem tudtam Neked segíteni.
elsösorban növényi fehérjeforrásokkal:hüvelyesek,szójatofu,szójaital(tejpótló,és szerintem sokkal finomabb,mint a tej),és ahogy írtam,azért néha tejterméket is eszem.
a szója amúgy tartalmazza mind a 19 fontos aminosavat,amit tévesen sokan úgy tudnak,hogy csak a húsokban van meg.
Úgy szeretem amikor itt osztják az észt...
Huszonegy-két éves kora után az ember elvegetál állati eredetű fehérje nélkül, de azért mutasson már nekem valaki egy olyan embert aki születése óta csak és kizárólag zöldséget eszik...
Ha az ember a növénevésre lenne kitalálva miért nem tudjuk megemészteni a cellulózt? Igen sok energia van pedig benne mint szőlőcukor.
Amíg a szervezet felépíti önmagát igenis szükséges az állati fehérje (Hús) később viszont már a tojásból tejből is be lehet vinni annyit a szervezetbe ami egy felnőtt igényeit kielégíti.
ma 10:42! Mindannyian osztjuk az észt,még te is-ez egy ilyen oldal.
De a lényegre térve:egyre több vegán családban nevelkednek fel gyerekek mindenféle állati eredetű táplálék nélkül úgy,hogy nem szenvednek hiányt semmiben,makkegészségesek!
Egy amerikai professzor közel 20 éve foglalkozik vegán gyermek-étkezéssel,könyvet is írt róla.A változatos,tisztán vegetáriánus étrend tökéletesen megfelel az ember számára az anyatejtől kezdve egy életen át!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!