Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Az állati fehérje hiánya káros?

Az állati fehérje hiánya káros?

Figyelt kérdés
Miért nem mindegy, hogy növényi vagy állati fehérjét viszek be (szójagranulátum, tofu, banánban is van egy minimális mennyiség)?
2009. nov. 19. 19:48
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
87%
Mert nem vagy növényevő. A fehérjék aminósavakból állnak, melyek közül te nem vagy képes felvenni mindegyiket növényekből. Ergó vagy állati eredetű fehérjét (húst) fogyasztasz, vagy mesterséges készítményt (táplálékkiegészítőt). Deha egyisket sem, az egyértelműen káros.
2009. nov. 19. 20:01
 2/21 anonim ***** válasza:
63%
Igen az. Mivel mindenevő élőlény vagy,nem növényevő.ha a növényevő áaltokat etetik hússzal köszvényük lesz. Egyesek uyg gondolják,azért mert ők x éve nem esznek hust és jó a vérképük ezért egészséges,de a természet jobban kitalátla mint ezek az emberek szóval ne hallgass rájuk.
2009. nov. 19. 20:04
 3/21 anonim ***** válasza:
58%
Igaz,hogy most mindenben van szója,de abban mérgező anyagok is vannak.Különben egyetértek az előttem szólókkal.
2009. nov. 19. 20:06
 4/21 anonim ***** válasza:
86%
Mivel pl az agysejtek fejlődéséhez olyan aminósavakra van szükség amelyek csak állati fehérjében találhatóak meg, így a fejlődő szervezetnek mindenképp szüksége van rá. A felnőtt szervezet már elvegetál anélkül is, de az emberi emésztés nem erre fejlődött, hanem a húsevésre.Sokezer év evolúcióját nem lehet pár évtized alatt megváltoztatni.
2009. nov. 19. 20:20
 5/21 anonim ***** válasza:
41%
Az izmaid is leépülnének,mert a szervezet onnan vonja el a szükséges fehérjét,hiány következtében!Csirkehúst néha sztem ehetnél mint fehérjeforrás!
2009. nov. 19. 21:24
 6/21 anonim ***** válasza:
72%
Indiában és keleten sok száz éves hagyománya van a hús mellőzésének, mégsem haltak ki...az ember anatómiailag pont, hogy a növényevőkhöz áll közelebb (állkapocs felépítése, szemfogak kis mérete, nyálban lévő enzimek, bélcsatorna hosszúsága). Persze én sem tudhatom az igazságot, de szerintem itt Európában és a jóléti társadalmakban túlságosan húsközpontú az étkezés.
2009. nov. 20. 09:08
 7/21 anonim ***** válasza:
86%

Tapasztalatom alapján,mivel nem eszem húst 12 éve de tejet ,tojást igen azt mondhatom sokkal jobban vagyok, szinte sose vok beteg pedig gyerekkoromba állandoan orvosnál,korházban meg szanatoriumban voltam.

De ez egyébként mindenkinél egyéni.

A lényeg az egészség !!!!

2009. nov. 20. 23:14
 8/21 anonim válasza:

Bizonyos anyagokat a növényi szervezet nem képes előállitani, ígyhát szerintem az abszolút vegetarianizmus káros lehet.

Én kiváncsi lennék van e valaki köztetek aki ilyen táplálkozással végig tud dolgozni napi 12 órás nehéz fizikai munkát! Ha igen irjon és hazudtoljon meg!

Ha az ember alapból vega lenne csőrrel született volna vagy redős fogakkal!

A növényeket általában hosszú ideig kell főzni az emészthetetlen anyagok miatt. Ez az előkészítési folyamat roncsolja a bennük található, a szervezet számára értékes anyagokat.

Ui:

A B12 megtalálható a barnarizsben.

Telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz, amely terhet jelent a szervezetre nézve, mert több antioxidáns hatású vitamint igényel.

Aminosavakat tekintve a lizin, cisztin, metionin szinte teljesen hiányzik a növényekből; aminosavak, mikro- és makroelemek nem megfelelő arányban vannnak jelen.

Az arachidonsav esszenciális zsírsav nem található meg növényekben.

Makroanyagokat tekintve sok kálium és kevés kalcium vagy foszfor jellemző. Nincs benne koleszterin, de van benne fitosztein.

Sok rostot tartalmaznak, amelyek jó hatása ismert, de csökkentik a zsír, ásványi anyagok és fehérjék emészthetőségét az enzimek elzárásával.

Az ovo lakto vegetariánus étrend – mely tartalmaz tojást és tejet is – kielégítő lehet.

2009. nov. 25. 22:01
 9/21 anonim ***** válasza:
65%

Imádom amikor a sok husevő "okostojás" osztja itt azt észt

De ha mondjuk vennék a fáradtságot és elmennének egy vegatalálkozora ahol sok sok emberrel szembe találkozhatnanak akik már évek v évtizedek ota nem ettek állati eredetű élelmet és kicsattanak az egészségtől na Tőlük kell megkérdezni h káros -e!!!!!!

2009. nov. 28. 23:30
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Nah,én egy HÚSEVŐ OKOSTOJÁS vagyok:D Egyszer szivesen elmennék egy ilyen találkozóra,no nem vitatkozni,csak meghallagtni a vegák véleményét... Egyébként hol lehet ilyen találkozóknak utánanézni?
2009. nov. 29. 00:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!