Az állati fehérje hiánya káros?
Tapasztalatom alapján,mivel nem eszem húst 12 éve de tejet ,tojást igen azt mondhatom sokkal jobban vagyok, szinte sose vok beteg pedig gyerekkoromba állandoan orvosnál,korházban meg szanatoriumban voltam.
De ez egyébként mindenkinél egyéni.
A lényeg az egészség !!!!
Bizonyos anyagokat a növényi szervezet nem képes előállitani, ígyhát szerintem az abszolút vegetarianizmus káros lehet.
Én kiváncsi lennék van e valaki köztetek aki ilyen táplálkozással végig tud dolgozni napi 12 órás nehéz fizikai munkát! Ha igen irjon és hazudtoljon meg!
Ha az ember alapból vega lenne csőrrel született volna vagy redős fogakkal!
A növényeket általában hosszú ideig kell főzni az emészthetetlen anyagok miatt. Ez az előkészítési folyamat roncsolja a bennük található, a szervezet számára értékes anyagokat.
Ui:
A B12 megtalálható a barnarizsben.
Telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz, amely terhet jelent a szervezetre nézve, mert több antioxidáns hatású vitamint igényel.
Aminosavakat tekintve a lizin, cisztin, metionin szinte teljesen hiányzik a növényekből; aminosavak, mikro- és makroelemek nem megfelelő arányban vannnak jelen.
Az arachidonsav esszenciális zsírsav nem található meg növényekben.
Makroanyagokat tekintve sok kálium és kevés kalcium vagy foszfor jellemző. Nincs benne koleszterin, de van benne fitosztein.
Sok rostot tartalmaznak, amelyek jó hatása ismert, de csökkentik a zsír, ásványi anyagok és fehérjék emészthetőségét az enzimek elzárásával.
Az ovo lakto vegetariánus étrend – mely tartalmaz tojást és tejet is – kielégítő lehet.
Imádom amikor a sok husevő "okostojás" osztja itt azt észt
De ha mondjuk vennék a fáradtságot és elmennének egy vegatalálkozora ahol sok sok emberrel szembe találkozhatnanak akik már évek v évtizedek ota nem ettek állati eredetű élelmet és kicsattanak az egészségtől na Tőlük kell megkérdezni h káros -e!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!