Milyen vega spagettik vannak?
Fokhagymas-olivaolajas,chilipaprikaval.
Paradicsomos.
Pesztos (bazsalikomos).
Olivabogyós-csilis-paradicsommártásos
Fokhagymamártásos (vajas rántás közé finomra reszelt/vágott fokhagyma, majd tejszínnel felönteni)
Sajtmártásos (vajas rántást tejszínnel felönteni, hogy hígabb legyen a kelleténél,majd különböző reszelt sajtokat bele..:))
Ázsiai - répát, cukkinit, paprikát, póréhagymát felszeletelsz, kevés olajon (a legjobb a szezám vagy mogyoróolaj) megpirítod, majd curry-vel fűszerezed, kevés szójaszósszal adsz neki "szaftot"..
Gombás - a gombát - az a legjobb ha többfélét - lepirítod kevés vajon, majd mgszórod liszttel, és kevés tejszínnel mártássűrűségűre forralod. Leginkább kakukkfűvel fűszerezném..:)
Póréhagymás - póréhagymát karikákra szeled, lepirítod vajon, megszórod liszttel, majd felhúzod tejszínnel, hogy kicsit hígabb legyen, mint az indokolt, és a végén reszelt sajttal sűríted..:)
Igazából spagettiknek csak a fantázia szab határt.. Tejszínes, szójaszószos, paradicsomos alapba szinte bármit bele tehet az ember..: )
Egyik nap brokkolisat csináltam.
Kis olajon (vagy vajban) megdinsztelsz pár szelet fokhagymát, a rózsáira szedett bokkolit, kockára vágott piros kaliforniai paprikát, sózod, őrölt borssal megszórod, majd elkevered a kifőtt spagettivel, megszórod jó sok apróra vágott petrezselyemmel, vagy bazsalikommal. Reszelt sajttal tálalod.
"Vadas-mártást" szoktam répa-gyökérből készíteni.
Bármilyen zöldséget megpárolsz és besűríted akármilyen módszerrel, az már tökéletes egy főtt tészta tetejére.
Egyébként tegnap írtam ki a "spanyol ételek" címszó alatt találtam:
Padlizsános tészta:
A padlizsánt kockára vágva olajban megsütjük, majd félretesszük.
Hagymát dinsztelsz, héj nélküli paradicsomot (forró vízbe dobod, és perc alatt lehúzod a héját) belekockázod a hagymához, só-bors-fokhagyma hozzá, majd bele a sült padlizsán. Amikor ez összerotyogott, akkor mehet rá a főtt tésztára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!