Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A közönséges fű ehető?

A közönséges fű ehető?

Figyelt kérdés
arra gondolok, ami a réteken, mezőkön természetesen megnő.

2013. júl. 12. 20:44
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Inkább a kövér porcsin nevű "gyom"növényt javaslom helyette:

[link]

2013. júl. 12. 21:46
 12/20 A kérdező kommentje:
ettem már porcsint is, parlagfüvet, és még sok minden mást is, de legnagyobb mennyiségben a közönséges fű, (vagy lehet, hogy annak is több fatája) az, amivel találkozok a réteken. ezért kérdezem :)
2013. júl. 12. 21:50
 13/20 A kérdező kommentje:

9-es - lefordítottam az angol válaszokat. tehát valószínűleg nem tudnánk megfelelően megemészteni.

Ez 2 újabb kérdést von maga után: a fű termése ehető-e?(a búzához hasonlóan), illetve ha a nedvét kipréseljük belőle, az fogyasztható-e?

2013. júl. 12. 21:52
 14/20 anonim ***** válasza:
A fűfélék az ember egyik legfontosabb tápanyaga. Viszont nem minden mezőn fűfélék nőnek, és általában a magot szokás megenni. (búza, árpa, köles, stb.)
2013. júl. 14. 09:41
 15/20 anonim válasza:
Ahhoz, hogy a füvek szárát normálisan megemészthesd, ahhoz növényevő biológiával kéne rendelkezned (kérődzés, összetett gyomor, nagyságrendekkel hosszabb bélcsatorna). Az ember elsősorban a növények magjainak és terméseinek a megevésére képes, melyek jóval nagyobb tápanyagtartalmúak.
2013. júl. 17. 13:25
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
annyi vízzel összeturmixolod, hogy vigye a turmix kése, aztán leszűröd és egy sűrű ízetlen (vagyis fűízű) zöld lé lesz, aztán turmixolsz hozzá 1-2 almát, úgy már ehető ízű, nagyon egészséges, könnyen emészthető.
2013. júl. 17. 15:32
 17/20 anonim válasza:
Utolsó előtti vagyok: Az előző hozzászóló tanácsát szerintem inkább fogadd meg, jóval emberbarátibb fogyasztási módot ír le.
2013. júl. 17. 16:41
 18/20 A kérdező kommentje:
16-os: köszönöm a receptet! nagyon hasznos! ment a zöld :)
2013. júl. 17. 22:34
 19/20 klottgatya válasza:
Vannak jó páran amik ehetők, és ugyanolyanok, vagy még jobbak mint a bolti társaik amiket salátaként elfogyaszt a nagyérdemű. De nagyon sok a mérgező, és veszélyes is van köztük. Hasonló szaktudást igényel majdnem a tudatos gyűjtése a vadnövényeknek mint a gombászás. Én most tartok az utolsó csiszolódásnál, januártól nem lesz munkám, és ráállok a csicsóka veteményesem megevésére, tavasztól meg ráorientálódok a vadsaláta fogyasztásra. Hasonló mintha bolti vegetáriánus lennék, csak kicsit ócsóbb lesz:-))
2013. nov. 18. 12:04
 20/20 demet77 válasza:
Az erre specializálódott kérődző,növényevőknek,olyan emésztő rendszerük van,ami eredményesen dolgozza föl a rostban,cellulózban gazdag füvet.Az ember a teremtés koronája is növény evésre teremtetett,ám a növényvilág koronáját;a gyümölcsöket és zöldséget,magvakat dolgozza föl jó hatásfokkal.(nincs több rekeszes gyomrunk)Pl.a víziló,kafferbivaly.. füvet eszik és elég jó kondiban van,az ember nem tudna tiszta füvön meghízni..Egyszerűen NEM IGAZ,hogy szükségünk van állati táplálékra,hogy életben maradjunk.És megjegyezném,hogy a friss növényeken,gyümölcsökön élő embernek nincs kellemetlen test szaga,sőt friss illatod van,ha rendszeresen böjtölsz is!De a civilizált ember a világ legbetegebb állata,büdös,mint a ragadozók,mert "kénye-kedve"szerint él.
2017. dec. 24. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!