Fejes salátát hogyan lehet ehető formába hozni, mit lehet belőle csinálni?
Oliva olaj (de végülis jó a napraforgó is) + tört fokhagyma + citromlé + pici őrölt feketebors...
hmmm, nagyon finom :-)
ja, a salátát vékony csíkokra vágd fel hozzá
valóban a cukros-ecetes a klasszikus, de tisztára mosva, kicsit leszárítva egy majonézes öntettel is nagyon finom.
egy baja van, hogy frissen el kell fogyasztani, mert hamar "megdöglik".
bár van olyan ismerősöm is aki forró, paprikás-fokhagymás
olajjal leönti, vagyis direkt megdöleszti és úgy teszi ecetes lébe, cukor nélkül.
Szia!
Ha sok van belőle ,salátafőzeléket is készíthetsz belőle!
Egy kevés vajon lepárolod(nagyon összeesik,mint a sóska vagy a spenótlevél,tehát kell "anyag" bőven)Ízesíted sóval és citromlével,fűszerezed kevés fokhagymával,ö. fehér borssal.Szórd meg liszttel,keverd el,és engedd fel tejjel!
Forralsz rajta egy-két percet és kész is!Hűtve tálald!
Ha édesen is szeretitek,cukrot rakj hozzá ,ebben az esetben ajánlok bele egy kevéske kaprot is,valamint egy kicsivel több citromlevet!
Kitűnő nyári, könnyű hűsítő ebéd,vacsora lehet!
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!