Létezik olyan gombafajta, ami természetes úton, ízesítés nélkül is édes? (És ehető. )
Figyelt kérdés
2011. márc. 12. 11:45
1/6 anonim válasza:
Szerintem nincs (bár nem vagyok szakértő :) )
Valami édes ízt a benne lévő cukortól kap: a gombában meg az eléggé kevés van.
2/6 anonim válasza:
Cukor csak fotoszintézissel keletkezik amihez klorofill kell. A gombák meg pont nem tartalmaznak.
4/6 anonim válasza:
Nem értem a kételkedőket! Igenis létezik, a homoki szarvasgomba, aminek kifejezetten marcipánszerű édeskés íze van, gyakran használják igényes cukrászdákban krémek "füszerezésére" Szóval szívja mindenki vissza, aki hüjének nézte épp a kérdezőt...
5/6 anonim válasza:
A szarvasgomba a trüffel ízesítője (természetesen ma már nem minden trüffel van abból). De hogy magában mennyire édes/ízes, az jó kérdés..
6/6 anonim válasza:
császárgalóca, vargánya, nagy őzlábgomba, rókagomba
(ezek mondjuk nem édesek, de van ízük, nem úgy, mint a bolti csiperkének)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!