Melyek azok a mezei, erdei, vadon élő növények Magyarországon, amelyek nyersen, megmosva emberi fogyasztásra alkalmasak?
medvehagyma, citromfű, bodza, ibolya, árvácska, körömvirág, kökény, papsajt,százszorszép,akácfa virága.
Hirtelen ennyi jutott eszembe. Ja, és a rózsa szirma.
A medvehagyma ugy tudom, öszekeverhetö.
Kamilla:
Gyermeklancfü: meregtelenitö, maj es kivalasztoszervek munkajat segiti. Szara aprora vagva salatanak jo izt ad, Maria Treben könyve szerint lekvarhoz hasonlo szirup is keszithetö belöle.
Papsajt, csalan eleg egyertelmü. Bar csalanbol tean kivül nem tudom, mit lehet.
szeder
eperfa
"potyó" szilva ( ennek nem tudom mi a valódi neve ) sárga és piros van, fán terem
A gomba nem növény :p
papsajt, vadsóska, pitypang levele, medvehagyma, szeder, málna, szamóca, fosószilva (sárga vagy piros, kerek), vadmeggy, vadcseresznye, vackor, vadalma, kökény, bodza, csipkebogyó, akácvirág, bodzavirág, rózsa, zsidócseresznye, borsmenta, csalán, lestyán, zsálya, eperfa (máshol szederfa a neve), áfonya (Bükkben, azt hiszem van), szelídgesztenye, dió, mogyoró.
A citromfű nagy mennyiségben hallucinogén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!