Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A sárgarépalevél alkalmas...

A sárgarépalevél alkalmas emberi fogyasztásra?

Figyelt kérdés
2010. jún. 21. 19:30
 1/5 anonim ***** válasza:
az, de ettől még vacak az íze
2010. jún. 21. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
meg lehet enni, de minek?
2010. jún. 21. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Igen, de pocsék az íze.
2010. jún. 21. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
A fiatal leveleit szoktam salátába vágni,úgy finom!Ráadásul van olyan értékes, mint a gyökere!
2010. jún. 22. 08:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim válasza:

Szerintem finom! A legtöbb ember meg sem kóstolja, csak leszólja. Az íze hasonló a petrezselyemzöld ízéhez. A szára erősen rostos, érdemes lecsipkedni a levelét. A szára levesbe is főzhető (inkább egészben, úgy könnyebb kihalászni, ha kemény marad vagy teatojásban).


A levelét tésztába keverve ki lehet sütni olajban. (Nem igazán egészséges a sok olaj miatt, de finom.) Ha valami rántott vagy bundás ételt készítesz és kimarad egy kis palacsintatészta, sörtészta, tojás vagy ilyesmi, akkor abba bele lehet keverni. A legtöbb ember a maradék "masszát" úgyis kisüti. Mehet bele egy kis zúzott fokhagyma is, illetve bármilyen fűszer(keverék), ami tetszik. :)


Az a "vicc", hogy sokszor jártam már úgy, hogy a petrezselyemzöld íztelen volt, mégis megettük. A répa zöldje mivel volna rosszabb? Semmivel. Egy kis plusz vitamin.

2016. ápr. 15. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!