A sárgarépalevél alkalmas emberi fogyasztásra?
Szerintem finom! A legtöbb ember meg sem kóstolja, csak leszólja. Az íze hasonló a petrezselyemzöld ízéhez. A szára erősen rostos, érdemes lecsipkedni a levelét. A szára levesbe is főzhető (inkább egészben, úgy könnyebb kihalászni, ha kemény marad vagy teatojásban).
A levelét tésztába keverve ki lehet sütni olajban. (Nem igazán egészséges a sok olaj miatt, de finom.) Ha valami rántott vagy bundás ételt készítesz és kimarad egy kis palacsintatészta, sörtészta, tojás vagy ilyesmi, akkor abba bele lehet keverni. A legtöbb ember a maradék "masszát" úgyis kisüti. Mehet bele egy kis zúzott fokhagyma is, illetve bármilyen fűszer(keverék), ami tetszik. :)
Az a "vicc", hogy sokszor jártam már úgy, hogy a petrezselyemzöld íztelen volt, mégis megettük. A répa zöldje mivel volna rosszabb? Semmivel. Egy kis plusz vitamin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!