Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánusok! Ti ezt hogy...

Vegetáriánusok! Ti ezt hogy dolgozzátok fel?

Figyelt kérdés

azért nektek szól a kérdésem mert talán ti értitek meg legjobban hogy mit érzek.

én is vega vagyok mert egyszerűen képtelen vagyok megenni az állatokat tudva hogy éltek érzéseik voltak és szenvedtek amikor megölték őket.

ma rettenetes napom volt és nagyon nehezen tudom feldolgozni.(még mindig ezen jár az agyam)

reggel ahogy mentünk a szüleimmel a járdán az egyik bokornál ott volt egy halott macska akit valószínűleg elütöttek.már ezt is rettenetes volt látni ahogy ott feküdt mozdulatlanul nyitott szájjal és még csak meg se próbáltak segíteni rajta helyette kidobták egy forgalmas járdarészhez ahol még gyerekeket is szoktak sétáltatni(babakocsiba)+erre kell menni a játszótér fele is.

a napot aztán mamámnál töltöttük és ők tartanak nyulakat(megenni).persze tudom hogy faluhelyen ez így megy de akkor is.

reggel én etettem meg őket és a kicsik kijöttek játszani az udvarra(az a rész le van kerítve)és olyan boldogan játszottak,ugráltak az udvaron hogy teljesen összeszorult tőle a szívem.És az a legrosszabb hogy papám le fogja őket vágni a jövőhéten és most utoljára tapasztalhatták meg a szabadság egy formáját.és talán várják majd holnap is hogy játszhatnak kint de hejette amikor kinyitják az ólajtót ők meg fognak halni.

mivel már kínomban nem tudtam mit csinálni kint volta velük égész nap had játszanak és lefényképeztem őket hogy ezáltal tovább élhessen az emlékük(bár ez sovány vigasz)

aztán délután jött a szomszéd macskája akit imádok.szegénykém terhes de a szomszédunk elköltözött és itt hagyta.(de ami rosszabb hogy volt nekik két kutyájuk akik hűségesek voltak és barátságosak de mivel nyűggé váltak lelőtték őket.hogy képesek az emberek megölni azokat akiket szeretnek?)ez nekem sok volt egyszerre.

ráadásul úgy veszem észre hogy mást nem is érdekli.azt mondják hogy jobb így stb.

de miért nem lehet örökbe adni,vagy menhelyre hogy legalább egy kis esélyt kapjon a boldog életre?

hogy képesek az emberek ennyi fájdalmat és pusztulást okozni?

ti hogy tudjátok ezt feldolgozni?

16/l

2013. jún. 23. 19:40
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
0%

Sose értettem, hogy egyesek hogy lehetnek ennyire érzelgősek. Sokan mondják, hogy ez az élet, itt bezony farkas törvények uralkodnak. A gyenge meghal az erős él. De ez nem így van. Legalábbis az ember lakta részeken nem így teljesen. Az ember eljutott egy olyan szintre amire idáig még egyik másik állat sem tudott. Már nem kell az ösztöneire hallgatnia, mert van hozzá tudása. Innentől kezdve, ha tetszik neki ha nem. Felelőséggel tartozik a Föld nevű bolygó és annak minden élőlénye iránt, nekünk kellene a védelmezőnek lenni, a pásztonak nem a farkasnak. Ez alatt nem azt értem, hogy legyünk vegák (nem, mert én is szeretem a húst, nem az iparot, hanem a házi vagy a vadhúst).

Azt pedig, hogy azokat a nyulakat le kell vágni, el kell fogadni. Amit most mondok lehet, hogy egeseknek rosszul fog esni és ellentmondásnak vélik. A házi állatok árucikkek. (Most lehet háborogni) A lótól a különböző bogár kedvencekig.

2014. jan. 12. 18:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!