Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánusok! Ti ezt hogy...

Vegetáriánusok! Ti ezt hogy dolgozzátok fel?

Figyelt kérdés

azért nektek szól a kérdésem mert talán ti értitek meg legjobban hogy mit érzek.

én is vega vagyok mert egyszerűen képtelen vagyok megenni az állatokat tudva hogy éltek érzéseik voltak és szenvedtek amikor megölték őket.

ma rettenetes napom volt és nagyon nehezen tudom feldolgozni.(még mindig ezen jár az agyam)

reggel ahogy mentünk a szüleimmel a járdán az egyik bokornál ott volt egy halott macska akit valószínűleg elütöttek.már ezt is rettenetes volt látni ahogy ott feküdt mozdulatlanul nyitott szájjal és még csak meg se próbáltak segíteni rajta helyette kidobták egy forgalmas járdarészhez ahol még gyerekeket is szoktak sétáltatni(babakocsiba)+erre kell menni a játszótér fele is.

a napot aztán mamámnál töltöttük és ők tartanak nyulakat(megenni).persze tudom hogy faluhelyen ez így megy de akkor is.

reggel én etettem meg őket és a kicsik kijöttek játszani az udvarra(az a rész le van kerítve)és olyan boldogan játszottak,ugráltak az udvaron hogy teljesen összeszorult tőle a szívem.És az a legrosszabb hogy papám le fogja őket vágni a jövőhéten és most utoljára tapasztalhatták meg a szabadság egy formáját.és talán várják majd holnap is hogy játszhatnak kint de hejette amikor kinyitják az ólajtót ők meg fognak halni.

mivel már kínomban nem tudtam mit csinálni kint volta velük égész nap had játszanak és lefényképeztem őket hogy ezáltal tovább élhessen az emlékük(bár ez sovány vigasz)

aztán délután jött a szomszéd macskája akit imádok.szegénykém terhes de a szomszédunk elköltözött és itt hagyta.(de ami rosszabb hogy volt nekik két kutyájuk akik hűségesek voltak és barátságosak de mivel nyűggé váltak lelőtték őket.hogy képesek az emberek megölni azokat akiket szeretnek?)ez nekem sok volt egyszerre.

ráadásul úgy veszem észre hogy mást nem is érdekli.azt mondják hogy jobb így stb.

de miért nem lehet örökbe adni,vagy menhelyre hogy legalább egy kis esélyt kapjon a boldog életre?

hogy képesek az emberek ennyi fájdalmat és pusztulást okozni?

ti hogy tudjátok ezt feldolgozni?

16/l

2013. jún. 23. 19:40
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
62%
egészségügyis lány, a cica ragadozó, teljesen más a szervezete, mint egy embernek. a fogazata, a bélrendszere.
2013. jún. 23. 20:58
 12/21 anonim ***** válasza:
82%
Ez eddig nem teljesen uj informacio, de azert koszi. Az ember husevo, van szemfoga, es a belrendszere is vigan megemeszti a hust. Ettol fuggetlen tiszteletben tartom, ha valaki vegetarianus, mert az allatokkal szemben mi tudjuk potolni a szukseges mennyiseget massal, de a husnak fontos elettani hatasai vannak. Ennek ellenere nem hiszem, hogy egy vega (aki fogyaszt feherjet!) korabban hal meg egy husevovel szemben, csak a szervezete mukodokepesebb/egeszsegesebb lenne mertekletes! husfogyasztassal. (eleg csak arra gondolni, hogy rengeteg vitamin zsirban oldodik)
2013. jún. 23. 21:22
 13/21 anonim ***** válasza:
92%
Nem nagyon tudom feldolgozni. Nem hiszek abban, hogy az ember bármelyik másik élőlény felett állna, elfogadhatatlannak tartom a nagyüzemi állatgyártást (szándékosan nem tenyésztést írok, mert ezt annak már nem lehet nevezni). Sajnos nagyon sokan tárgynak tekintik az állatot (és élet-halál urának saját magukat), a kutya láncra való, a macska majd eszik, amit talál, ha megdöglik, kib*sszák az út szélére, az egeret vasrúddal agyoncsapják, a disznót részegen szétkaszabolják, mert "ez csak állat, nem érez"... Hát, de. Én azt sem bírtam végignézni, amikor a nagyanyám csirkét véreztetett ki, és azt sem, amikor a nagyapám agyonvert egy egércsaládot ahelyett, hogy bevitte volna őket a húsz méterre lévő erdőbe. Bizony, fontosabbnak tartom az állatokat az embereknél, mert ők nem tudnak magukon segíteni, nélkülük pedig nem lenne élet a bolygón.
2013. jún. 23. 22:25
 14/21 anonim ***** válasza:
72%

Nem vagyok vegetáriánus, csak kíváncsiságból olvastam el a kérdésed, de nem tudom megállni, hogy hozzá ne szóljak, ha akarod, hagyd figyelmen kívül.

A természetben is farkastörvények uralkodnak, ott meg a ragadozók eszik meg a nyulakat, meg egyéb kisállatokat, ha betegek lesznek az állatok, nincs aki segítsen rajtuk, sokszor hosszas szenvedés után pusztulnak el. Az erősebb túlél, a gyengébb nem.

Ha belegondolsz, ez is kegyetlennek tűnhet.

Sokszor még a "fogyasztásra" szánt haszonállatok tovább élnek és könnyebb haláluk van. Feltéve, ha emberséges körülmények közt vannak tartva és rendesen gondoskodnak róluk.

A kérdésed második részét én sem értem: magukra hagyott, lelőtt, vagy kirakott állatok, kontrollálatlan szaporulat, mind az emberi felelőtlenség, lelkiismeretlenség és butaság művei. Az ilyesmi engem is szíven üt mindig.

2013. jún. 24. 00:41
 15/21 anonim ***** válasza:
37%
Nem akarok nagyon belefolyni csak ez az 1%-os dolog keltette fel a figyelmem. Ti komolyan úgy gondoljátok h inkább legyen az állatoké???? Jó a hajléktalanokat rossz példa volt felhozni de vannak pl rákos gyerekek is. Na ők tényleg nem tehetnek arról h rákosak. És az emberek inkább támogatnak egy kutyát mint egy beteg gyereket. Elég szomorú.
2013. jún. 24. 01:27
 16/21 anonim válasza:
19%
Afrikában sok ragadozó már akkor elkezdi a zsákmányállat elfogyasztását, amikor az még él, tehát az áldozat csak figyelni tudja óriási fájdalmak közepette, ahogy darabokat szakítanak ki a saját testéből. Ezután már nehogy azzal jöjjön itt valaki is, hogy a nagyüzemi állattartás mennyire rossz a húsfogyasztói társadalomban.
2013. jún. 24. 10:36
 17/21 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat:)

kedves 15/17!

igen tudom hogy a természetben hogy mennek a dolgok de én azért nem szeretem amikor az emberek ezt hozzák fel példának mert senki nem tud mondani olyan ragadozót aki a zsákmányát kicsi ketrecbe zárja hogy nyomorogjon,megcsonkítja,befolyásolja a táplálkozását(itt a libatömésre,a vasszegény diétára stb. gondolok)

mielőtt megenné.mert egyedül az ember bánik így az állatokkal semelyik másik ragadozó nem.

kedves16/17!

azt hiszem neked is igazad van valamilyen szinten de szerintem attól függetlenül hogy az 1%-ot állatmenhelyek kapják lehet támogatni a beteg gyerekeket pl. különböző adományvonalakon,vagy sokszor a tv is mutat betegeket és utána rengeteg támogatást kapnak.vagy amikor valakinek van plusz pénze adhat adományt stb.

szerintem mindkettő egyformán fontos hiszen szenvedő élőlényekről van szó.

kedves utolsó(17/17)

ahogy azt már az elején írtam egyik ragadozó sem tartja úgy a zsákmányát ahogy az ember.

ami az élve evést illeti Ázsiában az különlegességnek számít hogy élő halakat esznek.(nem főzik meg hanem nyersen,élve tálalják)

és akkor is végignézi az állat hogy megeszik szóval ez rossz példa volt.

de még egyszer köszönöm a válaszokat:)

jó tudni hogy sokan hasonlóan gondolkoznak mint én:)

2013. jún. 24. 10:52
 18/21 anonim ***** válasza:
44%

"Ez eddig nem teljesen uj informacio, de azert koszi. Az ember husevo, van szemfoga, es a belrendszere is vigan megemeszti a hust"

Te gondolom nem járták biológia órára! Az ember MINDENEVŐ! A mindenevők többsége fogyaszt húst, de csak kiegészítésképp, nem ez a táplálkozása alapja (a mindenevő állatok pl. majmok, néhány medve és borz, stb. elsősorban gyümölcsöket, növényeket fogyasztanak ÉS HA lehetőség adódik, akkor bogarakat, kis emlősöket, halakat - de nem vadásznak szánt szándékkal és állandó jelleggel). A húsevők CSAK a húsból képesek a szükséges tápanyagokat felvenni, az ember erre képtelen.

2013. jún. 24. 11:11
 19/21 anonim ***** válasza:
90%

igen, erre akartam utalni, mikor azt mondtam, hogy a cica ragadozó, teljesen más a felépítése, mint az embernek. szóval, azt akartam mondani, amit az utolsó ideírt. a cicának totál más a foga, meg rövid a bélrendszere, stb.

neki muszáj húst ennie, az embernek nem.

2013. jún. 24. 19:55
 20/21 Makoscsiga ***** válasza:
0%
16 éves vagy? Amíg olvastam azt hittem 11 max. Vígasztalásként azt tudom mondani, hogy 'That's life'.
2013. júl. 12. 08:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!