Mi jót lehet csinálni uborkából?
Megjegyzem, a zöldségcurrybe is nagyon jó az uborka... Persze a vége felé tesszük bele, s olyan kis lédús friss falatokat képez :D A curry poénos étel, olyan dolgok jók benne, amiről nem is gondolná az ember.
Ezt kivéve mindig nyersen eszem az uborkát, mert úgy a legjobb szerintem :P
Savanyíthatod, esetleg felkockázol más zöldségeket is az uborka mellett, összekevered őket és leöntöd valamilyen öntettel. :)
20/L.
#7: Jaj bocs, rengeteg kérdésbe beírok, nem vettem észre korábban, még jó, hogy jött egy új hozzászólás...
A zöldségcurry elég egyszerű, olajban előbb hagymát dobunk, majd répát, cukkinit (nálunk ez az alapja, ebből van benne többnyire a legtöbb), krumplit, miegyebet, sózzuk, curryzzük. Az alma és az uborka az, aminek később kell belekerülnie. Rizs passzol hozzá, bár én képes vagyok megenni anélkül, de mi a végén egy kis zabpehellyel is főzzük pár percig. A konkrét zöldségek (s gyümölcsök) ízlésünknek és lehetőségeinknek megfelelően változhatnak :) A maradék zöldségek elhasználására se rossz. Amit nem tennék bele, az pl. a káposzta, mert az túl jellegzetes ízű, a padlizsánt nem tudom, szerintem elszürkítené... Körtével és mangóval próbáltuk már, nem rossz, de vigyázni kell a gyümölcsökkel, ha nem akarjuk, hogy édes legyen. Kismennyiségben szerintem feldobják, ahogy az uborka is, amit egy kísérletező pillanatunkban dobtunk bele és nagyon bejött (nem írhatok egyes szám első személyt, mert tradicionálisan a párom készíti a curryt, persze én is gyakran ott sertepertélek és segítek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!