Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mi jót lehet csinálni uborkából?

Mi jót lehet csinálni uborkából?

Figyelt kérdés
Hagyományos uborkasalin és tzatzikin kívül?
2013. jún. 16. 22:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
2013. jún. 16. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
sült uborka
2013. jún. 16. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
2013. jún. 16. 22:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Eszembe sem jutott, hogy külön uborkás oldal lehet :-) Erről egy ismerősöm kedvenc mondata jut eszembe: Ami nincs az interneten, az nem is létezik...
2013. jún. 16. 22:36
 5/11 anonim ***** válasza:

Előételek:


[link]

[link]

[link]

[link]

[link] (jó, itt épp lazac van benne, de nyilván lehet bele mást tekerni, pl. sajtot, sült padlizsánt, akármit)


Leves:

[link]

[link]

[link]

[link]


Főétel:

[link]

[link]

[link]

[link]


Saláta:

a görög sali is uborkás:)

2013. jún. 17. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

Megjegyzem, a zöldségcurrybe is nagyon jó az uborka... Persze a vége felé tesszük bele, s olyan kis lédús friss falatokat képez :D A curry poénos étel, olyan dolgok jók benne, amiről nem is gondolná az ember.

Ezt kivéve mindig nyersen eszem az uborkát, mert úgy a legjobb szerintem :P

2013. jún. 18. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! Leírnád nekem, hogy azt Te hogy csinálod?
2013. jún. 18. 14:01
 8/11 anonim válasza:

Savanyíthatod, esetleg felkockázol más zöldségeket is az uborka mellett, összekevered őket és leöntöd valamilyen öntettel. :)


20/L.

2013. jún. 26. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

#7: Jaj bocs, rengeteg kérdésbe beírok, nem vettem észre korábban, még jó, hogy jött egy új hozzászólás...

A zöldségcurry elég egyszerű, olajban előbb hagymát dobunk, majd répát, cukkinit (nálunk ez az alapja, ebből van benne többnyire a legtöbb), krumplit, miegyebet, sózzuk, curryzzük. Az alma és az uborka az, aminek később kell belekerülnie. Rizs passzol hozzá, bár én képes vagyok megenni anélkül, de mi a végén egy kis zabpehellyel is főzzük pár percig. A konkrét zöldségek (s gyümölcsök) ízlésünknek és lehetőségeinknek megfelelően változhatnak :) A maradék zöldségek elhasználására se rossz. Amit nem tennék bele, az pl. a káposzta, mert az túl jellegzetes ízű, a padlizsánt nem tudom, szerintem elszürkítené... Körtével és mangóval próbáltuk már, nem rossz, de vigyázni kell a gyümölcsökkel, ha nem akarjuk, hogy édes legyen. Kismennyiségben szerintem feldobják, ahogy az uborka is, amit egy kísérletező pillanatunkban dobtunk bele és nagyon bejött (nem írhatok egyes szám első személyt, mert tradicionálisan a párom készíti a curryt, persze én is gyakran ott sertepertélek és segítek).

2013. jún. 26. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim válasza:
2013. júl. 3. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!