Hogyan lehet zöldség levet csinálni?
Léböjtöznék, zöldésgnek a levét szeretném inni, de pld répa levet hogyan csináljak?
meg káposzta levet, egyszerüen nincs leve !
SEGITSÉG
Reszeld le egész apró lyukú reszelőn és igy tedd a gyümölcscentrifugába.
Zöldséglevelet házilag csak gyümölcscentrivel tudsz csinálni, ha nincs akkor vagy nem iszol ilyet, vagy vegyél egyet.
Én is beruháztam egy gyümölcs centrire, nagyon bevált, azóta a kislányomnak is szinte naponta adok különféle zöldségleveket, amiket amúgy soha nem enne meg nyersen.
Elég macerás mondjuk minden nap szétszedni, elmosogatni, de megéri simán. Hely is kell neki a konyhapulton, de én például azóta, amióta ilyeneket fogyasztok, még náthás sem voltam és nem szedek semmi vitamint.
Alma-cékla-sárgarépa, alma-zeller, alma-répa és hasonlókat facsarok magunknak, de körte és még a nyers krumpli leve is nagyon egészséges. Számtalan variáció van. Mondjuk a mi centrink eléggé sűrűre csinálja, még át szoktam szűrni az egészet utána, de biztos vannak jobb gépek is. 1-2 napig hűtőben is elállnak, vízzel is lehet őket higítani.
Lehet venni dobozos bio zöldségleveket, de méregdrágák és vizezve is vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!