Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szokott valaki zöldséges...

Szokott valaki zöldséges rakott csirkét csinálni, amibe nem kell besamel mártás? Hogy kell? Mindegy, milyen zöldség.

Figyelt kérdés
Bevált receptet szeretnék, nem copy-paste linket. Olvasni én is tudok, de elképzelni, milyen lesz az a recept, ha megcsinálom, nem.
2011. jan. 13. 16:10
 1/8 anonim ***** válasza:
Én már csináltam, csirkemellből, és zöldbabbal, de azon volt tejföl is.
2011. jan. 13. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Leírnád, hogyan? A tejföl nem baj, csak ne besamel legyen (liszttel). Sajt is lehet.
2011. jan. 13. 16:40
 3/8 A kérdező kommentje:
megköszönném
2011. jan. 13. 16:40
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Megfőzöd a zöldbabot vegetás,babérleveles vízben, a csirkemellet megfűszerezed,és fehéredésig sütöd, egy serpenyőben. Ezután a kivajazott jénaiba sorban lerakod, közé, és a tetejére tejfölt tegyél. Ha ízesebbre szeretnéd, tehetsz közé egy kis házikolbászt is, karikára vágva,és vöröshagymát, ugyanúgy, karikára vágva.Addig sütöd a sütőben, amíg a tejföl egy kicsit megpirul a tetején.
2011. jan. 13. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Én olyat szoktam csinálni, hogy veszek a tescoban fagyasztott thai zöldségmixet, ebben van bambusz,zöldbab, bébikukorica, kukorica és brokkoli,sárgarépa. Fél kiló csirkemell. 0,5 l tejszín (20%)

Mosd át a csirke mellett,és kockázd fel,és pirítsd meg vajon a zöldségekkel együtt. Nagy lángon, pirítsd,mert akkor nem lesz száraz a csirke mell. Ízlés szerint sózd,borsozd. (én még húsleves kockával is szoktam ízesíteni, no meg egy pici erős pistával)Ha megsült a csirke mell,és a zöldségeket is megpirultak, öntsd le a tejszínnel és ha kell még ízesíts utána. Kis lángon forrald össze az egészet,amint forr elzárhatod. Köretnek tésztát,vagy rizst ajánlok. Az ínyencek reszelhetnek rá egy kis sajtot is! :)

2011. jan. 13. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
mivel szeretnéd lerakni, tésztával, vagy krumplival??
2011. jan. 13. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

na mindegy, kezdem az alapoknál. a csirke bármely részét serpenyőben süsd meg jó fokhagymásan , majdnem pirosra. ha csontos, akkor, ha egy kicsit hűlt csontozd ki.

ha krumplival akarod csinálni a hússal egyszerre tegyél föl héjjában krumplit főni. kb az is kész, mire a husi.

larakod egy zsírozott tepsibe: egy sor főtt, sózott krumpli, egy sor karikára vágott hagyma, rá a szeletelt, darabolt csontnélküli husi. megint egy sor hagyma, majd főtt krumlival zárjuk. tejfölt elkeverünk 1-2 tojással, sózzzuk

borsozzuk és a tepsis husira öntjük. tetejére bőven reszelt sajt, és pirulásig sütni.

lehet tésztával is, akkor egy kicsit másképp csináljuk.

a húst dinsztelt hagymára tesszük és, amikor már félpuha, hozzáeverünk tetszés szerinti zöldségeket. répa, gomba, mexikói, gyakorlatilag mindegy. ha ez a ragu is kész és jó fűszeres, a kifőtt bármilyen alakú tésztával és a sajtos teföllel összekeverjük.

reszelt sajttal a tetején mehet a sütőbe.

ha van egy kis baconunk, azzal még finomabbá lehet varázsolni.

2011. jan. 13. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek, kipróbálom! :)
2011. jan. 13. 20:14

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!